Επιθετικοί με «μυαλό» αμυντικών

10:00 | 08/10/2019

Τσιλιανίδης και Φιγκεϊρέντο δεν αφήνουν σε… ησυχία μια ολόκληρη άμυνα.

Ο ΟΦΗ μεσοεπιθετικά… πετάει φωτιές και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως διαθέτει μέχρι τώρα την πιο παραγωγική επίθεση της Super League 1.

Ο Όμιλος αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο, που στηρίζεται στην κατοχή της μπάλας και στην πλήρη επιβολή του δικού του παιχνιδιού.

Οι μονάδες του ατομικά βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και από τη στιγμή που αποκτούν όλο και καλύτερη «χημεία», ο πήχης θ’ ανεβαίνει διαρκώς.

Το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου ασκεί ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο και η δουλειά ξεκινάει από ψηλά. Από την επίθεση δηλαδή.

Είναι γεγονός πως όλοι οι επιθετικογενείς παίκτες των «ασπρόμαυρων» είναι συνεπείς και σ’ αυτό το σημαντικό κομμάτι, καθώς άπαντες δείχνουν διάθεση να πρεσάρουν και να οδηγήσουν τους… απέναντι σε λάθη. 

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος τακτικά είναι αρκετά καλός και το πρέσινγκ αρχίζει από τον φορ και τα εξτρέμ του.

Δύο ποδοσφαιριστές του, μάλιστα, που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και… λατρεύουν να αμύνονται είναι ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης.

Ο Βραζιλιάνος φορ και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχουν γενικά παρουσιάσει καλό «πρόσωπο» σ’ αυτό το πρώτο μέρος του πρωταθλήματος.

Στο μαρκάρισμα, βέβαια, είναι πραγματικά «σκυλιά» και σου δίνουν την εντύπωση πως μπορούν να τρέχουν και να πιέζουν για ενενήντα λεπτά. Αποτελεί προτεραιότητα τους. 

Η μπροστινή γραμμή παρουσιάζεται καταπληκτική στα ανασταλτικά της καθήκοντα και τα αποτελέσματα είναι, αν μη τι άλλο, ικανοποιητικά.

Φιγκεϊρέντο και Τσιλιανίδης, ωστόσο, μοιάζουν λες και είναι επιθετικοί με «μυαλό» αμυντικών.

Δεν αφήνουν ούτε στιγμή την αντίπαλη άμυνα να ηρεμήσει, ενώ κυνηγάνε κάθε μπάλα, ακόμη κι όταν φαίνεται χαμένη.

Κι αν για τον «Τσίλια» υπήρχε «εικόνα» από τις αρχές κιόλας της προετοιμασίας, ο λατινοαμερικανός στράικερ, που ήρθε ως «άγνωστος» στον ΟΦΗ, κερδίζει τις εντυπώσεις και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που παίρνει από τον 41χρονο τεχνικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σακόρ είναι εδώ!

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε

Ο Νίκος Μαρινάκης στο Capitano.gr

«Με 200 στη στρΟΦΗ»

Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.