Εργοτέλη, ξέρεις από τελικούς;

Απόψεις

Το ματς της Κυριακής απέναντι στον ΟΦΙ έχει χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη

Το παιχνίδι του Εργοτέλη στη Ρόδο αποτύπωσε την χρονιά του έως τώρα. Στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκε ο εντυπωσιακός Εργοτέλης της φετινής σεζόν και στην επανάληψη μια άτολμη και χωρίς ενέργεια ομάδα που μπορεί να χάσει με οποιονδήποτε τρόπο, κάτι που έχει συμβεί κατ' επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Το περίεργο με τον φετινό Εργοτέλη είναι ότι η μεγάλη αλλαγή στην απόδοση του - και στα αποτελέσματα - δεν ήταν απόρροια πολλών τραυματισμών, αλλαγή συστήματος ή μια συνθήκη που συναντάμε μέσα στην χρονιά στις ομάδες. Ξαφνικά, ήρθε η αγωνιστική πτώση, σαν κάποιος να πάτησε το κουμπί. Να δεχτώ ότι κάποια στιγμή θα υπήρχε μια ''κοιλιά'', ότι οι παίκτες θα έβγαζαν μια κούραση, όπως επίσης να δεχτώ και τα λάθη της διοίκησης να μην ενισχυθεί η ομάδα. Άλλωστε το είχαμε επισημάνει από νωρίς. Αλλά αυτή η καθίζηση δεν έχει εξήγηση...

Λογικό να υπάρχει γκρίνια και απογοήτευση εντός και εκτός ομάδας. Η πιο πρόσφατη αντίδραση είναι εκείνη του συνδέσμου των ''Daltons'' οι οποίοι αμφισβητούν έντονα τον Γιάννη Ταουσιάνη έπειτα από τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ένας προπονητής που δουλεύει, ξέρει καλά την ομάδα του και δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα στο αρνητικό σερί.

Ότι έγινε στη Ρόδο το αναλύσαμε, αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια. Άλλωστε αυτά τα - καλώς εχόντων των πραγμάτων 8 ματς - θα κρίνουν την σεζόν. Τα τρία της κανονικής περιόδου και τα πέντε των μπαράζ. Βέβαια, πριν σκεφτεί τα πλέι οφ, ο Εργοτέλης έχει μπροστά του τρία δύσκολα παιχνίδια τα οποία γίνονται ακόμα πιο ''ζόρικα'' αν αναλογιστούμε την αγωνιστική του κατάσταση.

To παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΙ στο Παγκρήτιο είναι ο πρώτος ''τελικός'' για το γκρουπ του Γιάννη Ταουσιάνη, ενός συνόλου που έχει δείξει ότι δεν αντιδρά καλά όταν πιέζεται, όταν υπάρχει σκοπιμότητα. Mένει να αποδείξει το αντίθετο την Κυριακή, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Απέναντι στην ομάδα της Ιεράπετρας που βγάζει ένταση τελευταία και έχει μεγάλο κίνητρο για βαθμούς, οι ''κιτρινόμαυροι'' πρέπει να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, τουλάχιστον από ότι εμφάνισαν με Χανιά και Καραϊσκάκη Άρτας.

Μια ακόμα εντός έδρας απώλεια ίσως αποδειχθεί... μοιραία στο κυνήγι του στόχου που έχει παλέψει τόσο το γκρουπ και η αλήθεια είναι ότι την αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταουσιάνης: «Δεν εκμεταλλευτήκαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα»

Έχασε μία θέση ο Εργοτέλης - Το πανόραμα της αγωνιστικής

Ισοπαλία σαν ήττα για τον Εργοτέλη

Ο βαθμός στη Ρόδο ήταν ένα πολύ καλό νέο για τον Εργοτέλη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.