Ο Γιάννης δεν φοβάται τα θεριά

Απόψεις

Η φετινή πορεία του Εργοτέλη έχει αρκετούς πρωταγωνιστές, μα πάνω από όλα τον ίδιο τον προπονητή του

Μπορεί να γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όμως η Κρήτη είναι αυτή που τον έχει ''σημαδέψει'' ποδοσφαιρικά, σαν παίκτη και κυρίως σαν προπονητή τα τελευταία χρόνια. Όταν κατέβηκε στο νησί το 2003 για λογαριασμό του ΠΟΑ σαν ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Ταουσιάνης δύσκολα θα φανταζόταν ότι μετά από 18 έτη, θα βρισκόταν στον πάγκο ομάδας του Ηρακλείου.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο 48χρονος κόουτς, τα τελευταία χρόνια έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο. Υπήρξε στο πλευρό του Γιάννη Πετράκη στις καλές χρονιές του ΠΑΣ, εργάστηκε σαν βοηθός στον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανθρακικό, τον ΟΦΗ, αλλά και ως πρώτος στην Καβάλα ενώ δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται για τις 6 νίκες που ''χρεώνεται'' στον πάγκο του Εργοτέλη της Superleague - ως πρώτος προπονητής (ξεκίνησε βοηθός του Φεράντο) - την περίοδο 2014-2015.

Όμως, πάνω από όλα ο 48χρονος κόουτς έχει να λέει για την εφετινή ομάδα που έφτιαξε στον Εργοτέλη. Με ''αντίπαλο'' τον κορωνοϊο και το μπάχαλο με την έναρξη της κατηγορίας, οι ''κιτρινόμαυροι'' φιγουράρουν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος στην 1η θέση και ο κόουτς πρέπει να πάρει το μεγάλο μερίδιο που του αναλογεί.

Χαμηλών τόνων, δίκαιος, με μετρημένες δηλώσεις χωρίς δικαιολογίες και με στοχοπροσήλωση εντός των τεσσάρων γραμμών, ο Ταουσιάνης αποδεικνύεται ότι όλο αυτό το διάστημα πριν την έναρξη της σεζόν, δούλεψε πολύ με τους παίκτες του. Όχι μόνο συστήματα και σε ατομικό επίπεδο αλλά και στο θέμα των ρόλων, την διαχείριση και την ατομική του βελτίωση.

Όμως, το βασικό του πλεονέκτημα, όπως έχω ξαναγράψει, είναι ότι ξέρει καλά την ομάδα που προπονεί. Γνωρίζει καλά τους παίκτες, ξέρει πότε θα τους χρησιμοποιήσει και πως θα παρεμβαίνει στον αγώνα. Όλοι μιλούν για έναν δουλευταρά με υπομονή προπονητή που δεν το βάζει κάτω. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με δύο εντός έδρας ήττες, θυμίζω, και μετά από 9 αγώνες βρίσκεται στην κορυφή.

Ακόμα και η ρέντα παίζει το ρόλο της, όπως φυσικά και οι νίκες οι οποίες όμως έρχονται να επιβραβεύσουν έναν άνθρωπο που λες και περίμενε χρόνια μια τέτοια ευκαιρία και ένα γκρουπ που έχει μάτια μόνο για την μπάλα.

Ο Ταουσιάνης δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τις προϋποθέσεις γι' αυτό που ζει φέτος. Να καθοδηγήσει μια ομάδα με τον δικό του τρόπο. Όχι σαν 2ος, όχι στην μέση μιας περιόδου σαν λύση ανάγκης, ούτε καν σε άγνωστες καταστάσεις σε Μυτιλήνη και Καβάλα.

Όπως και αν εξελιχθεί η σεζόν, αυτός ο Εργοτέλης δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ και ότι φυσικά ο Γιάννης δεν φοβάται τα ''θεριά'' της Superleague 2. Μια σεζόν που μπορεί να αποτελέσει ένα ''preview'' των επόμενων ετών, μια ομάδα με παρόν και μέλλον και σε όλα τα παραπάνω ο κύριος της φωτογραφίας έχει μεγάλη ευθύνη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εργοτέλης: Μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Εργοτέλη

Μια φορτισμένη μετάδοση λόγω της απώλειας του Γιώργου...

O Kόνραντ «έστειλε» τον Εργοτέλη στην κορυφή

Συγκινητικός Ταουσιάνης: «Αφιερωμένη στον Ντίνο Συγγενίδη»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.