Εργοτέλης... πρωταθλητισμού

SMS
21:53 | 21/11/2018

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Εργοτέλης, δεν χάνει και στις κακές του μέρες, κάτι που είναι δείγμα... πρωταθλητισμού.

Ο Εργοτέλης στον Βόλο έπαιξε κόντρα σε μία ομάδα που, για πολλούς, θεωρείται φαβορί για άνοδο, ακόμα και για την κατάκτηση της Football League. Αυτό από μόνο του ανέβασε τον δείκτη δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου κατάφερε να μη χάσει ένα ματς που κατά το ήμισυ ήταν κακός (όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων») και πήρε ένα βαθμό που μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να μη δείχνει κάτι (συνοδευόμενο από τα γνωστά κλισέ «νωρίς είναι ακόμα»), αλλά ουσιαστικά πιστοποιεί πως ο εφετινός Εργοτέλης δεν είναι «φωτοβολίδα».

Βάσει των όσων έχουμε δει, η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι η αποτελεσματικότητα. Πέρυσι ο κόσμος έβλεπε έναν Εργοτέλη να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά να μην παίρνει αποτελέσματα γιατί -πρωτίστως- δεν ήξερε να τα κρατήσει.

Φέτος η διαφοροποίηση, η ειδοποιός διαφορά, είναι ακριβώς εκεί. Ο Εργοτέλης μαζεύει βαθμούς, ακόμα κι αν πετάει στα σκουπίδια ένα ημίχρονο όπως έκανε κόντρα στον Βόλο. Κάνει πορεία πρωταθλητισμού και κάθε τέτοια πορεία προέρχεται από τα αποτελέσματα και την ψυχολογία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η κρητική ομάδα έχει και τα δύο. Και έχει «κάβα» για τις δύσκολες μέρες που μπορεί να έρθουν.

Ναι, ίσως είναι νωρίς για θριαμβολογίες και προβλέψεις, αλλά όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Διαβάστε επίσης:

* Βόλος-Εργοτέλης 1-1

* Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

* Παπαβασιλείου: «Κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.