Εργοτέλης… Super League

Ο Εργοτέλης ήταν πολύ καλός κυρίως στο β' ημίχρονο, κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ, όμως έχασε τελικά με 1-2 στο Παγκρήτιο

Στο εξ’ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας το σύνολο του Νίκκι Παπαβασιλείου ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού εξαιρετικό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από τους Θεσσαλονικείς. Παρά το άσχημο αποτέλεσμα, ωστόσο, διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Καλογεράκης υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Οικονόμου και Γιακούμπου. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κοζορώνης και Τσέλιος και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Μπουρσέλης. Στις πτέρυγες της επίθεσης έπαιξαν οι Έφορντ, Ροβίθης και στην κορυφή ο Ιατρούδης.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στην πρώτη καλή τους φάση στο ματς. Ο Μπίσεσβαρ στο 11’ με υπέροχη ατομική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ έκανε το 0-1. Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» θέλησαν ν’ αντιδράσουν άμεσα και στο 15’ απείλησαν με τον Έφορντ.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός της συνάντησης έπεσε, με το «δικέφαλο», πάντως, να… πατάει καλύτερα και να έχει δύο μεγάλες στιγμές, στο 30’ με τον Ελ Καντουρί και στο 32’ με τον Μπίσεσβαρ. Μετά το 35’ και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Εργοτέλης ανέβασε την απόδοσή του και στο 35’ έγινε επικίνδυνος με τον Ροβίθη.

Κυρίαρχος…

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν φανερά ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ. Με καλή κυκλοφορία και ένα ιδιαίτερα κεφάτο Έφορντ, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους «ασπρόμαυρους». Θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 56’, όταν ο Μπουρσέλης δεν κατάφερε με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 63’, μάλιστα, έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, αφού το σουτ του Μπουρσέλη σταμάτησε στο δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Έφορντ βρήκε τον Ιατρούδη, που με ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε.

Άτυχη στιγμή

Σε μια ανύποπτη φάση, πάντως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει και να προηγηθεί ξανά. Στο 80’ ο Μπίσεσβαρ σέντραρε και ο Βέρνμπλουμ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-2. Στα επόμενα λεπτά οι ηττημένοι έκαναν την τελική τους προσπάθεια για ισοφάριση, αλλά είχαν να επιδείξουν μονάχα ένα άστοχο σουτ του Καπνίδη στο 86’.

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μαζουλουξής (46’ Μπρους), Γιακούμπου, Κοζορώνης, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (81’ Καπνίδης), Ροβίθης (52’ Μπουτσάκης), Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Οικονόμου.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο (64’ Κάνιας), Μαλεζάς, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ (87’ Κρέσπο), Χατσερίντι, Άκπομ, Κίτσιου, Ζαμπά (64’ Σάκχοφ).

 

Θυμηθείτε το live του αγώνα. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.