Ερωτηματικά για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

SMS

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν ίσως φρενάρουν την επιστροφή των φιλάθλων

Ολοκληρώθηκε αργά το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με την Αθήνα στο επίκεντρο, καθώς ο νομός αυτός σημειώνει καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ενώ, όπως δήλωσε νωρίτερα ο καθηγητής Νικόλαος Σύψας, έχει ήδη καλυφθεί το 60% των ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο.

Στα μέτρα που εισηγήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η επιτροπή και θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα, υπάρχει και η παύση των πολιτιστικών εκδηλώσεων (δηλαδή παραστάσεις, συναυλίες) Αφορμή ήταν όχι μόνο η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε εκδηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις (χαρακτηριστικό παράδειγμα η παράσταση στο Ηρώδειο και η συναυλία της Νατάσσας Θεοδωρίδου).

Τα μέτρα αυτά προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με την εξέλιξη της επιστροφής μερίδας φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων. Πλέον, αυτό το ενδεχόμενο ίσως μετατεθεί για πιο μετά και όχι για την 3η ή 4η αγωνιστική που υπήρχε ως σκέψη.

Από τη στιγμή που μπαίνουμε σε νέα μέτρα, ειδικά η Αττική, εύλογα γεννούνται ερωτήματα κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες, έστω σε ένα ποσοστό. Πάνω, δηλαδή, που βρισκόμασταν σε καλό δρόμο σε αυτό το κομμάτι, φαίνεται ότι πάμε λίγο πίσω.

Δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ούτε λέμε κάτι τέτοιο, αλλά με δεδομένα τα επικείμενα μέτρα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα, πλέον θεωρείται δύσκολο να υπάρξει σύντομα επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Οπως φαίνεται πάμε για λίγο πιο μετά, προς Οκτώβρη. Μακάρι να διαψευστούμε. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αγώνες στο Ηρώδειο, εκεί δεν κολλάει

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.