Έτσι προκρίνεται η Εθνική Ελλάδας στο Euro 2024

09:16 | 14/10/2023

Σπουδαία νίκη για πολλούς λόγους - όλα τα πιθανά σενάρια πρόκρισης

Η Εθνική πήρε μια πανηγυρική νίκη στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία και σε συνδυασμό με το διπλό της Γαλλίας στην Ολλανδία κρατάει την τύχη στα χέρια της. Αυτά είναι τα σενάρια που μας στέλνουν στο EURO 2024.

Στην πραγματικότητα κρατάει την τύχη στα χέρια της καθώς αν κάνει το ''2 στα 2'' προκρίνεται απευθείας ως δεύτερη. Να κερδίσει Ολλανδία και Γαλλία στην OPAP Arena, να φτάσεισ στους 18 βαθμούς και αυτό θα σημάνει την μεγάλη πρόκριση. Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι. Αν κερδίσει την Ολλανδία και έρθει ισόπαλη με την - αδιάφορη βαθμολογικά - Γαλλία, θα πάει στους 16 έναντι 15 των Ολλανδώ στην καλύτερη περίπτωση. Και πάλι προκρίνεται ως 2η.

Το τρίτο σενάριο είναι να νικήσει την Ολλανδία με σκορ που καλύπτει το 3-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα, ώστε να την "έχει" στην ισοβαθμία. Σε αυτό το ενδεχόμενο, έχει την... πολυτέλεια να χάσει από τη Γαλλία, αφού θα έχει 15 βαθμούς και οι οράνιε θα μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ τους 15, αλλά θα υπολείπονται έναντι της γαλανόλευκης.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Ολλανδία - Γαλλία 1-2 (Χάρτμαν 83' - Εμπαπέ 7', 53') Ιρλανδία - Ελλάδα 0-2 (Γιακουμάκης 20', Μασούρας 45+4')

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Γαλλία 18 (6 ματς)

2. Ελλάδα 12 (6 ματς)

3. Ολλανδία 9 (5 ματς)

4. Ιρλανδία 3 (6 ματς)

5. Γιβραλτάρ 0 (5 ματς)

*Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του EURO 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Εθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά.

Η Ελλάδα στα μπαράζ θα παίξει με ομάδες της League C που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών. Θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.