Έτσι θα χτίσει νοοτροπία για την επόμενη χρονιά!

08:50 | 07/05/2023

Ο κόσμος του ΟΦΗ μπορεί πάλι να μην πανηγύρισε νίκη στο Ηράκλειο αλλά είδε πάθος και αντίδραση - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Έπρεπε να φτάσει στο τελευταίο και εν πολλοίς αδιάφορο για τον ΟΦΗ παιγνίδι για να ζήσουμε ένα χιτσκοκικό παιχνίδι- ίσως το πιο συγκλονιστικό της χρονιάς - που τα είχε όλα: γκολ, δοκάρι, αποβολή και ως το τελευταίο δευτερόλεπτο όσοι το παρακολούθησαν, αβέβαιη κατάληξη.

Από τη μια ο Ιωνικός που έπαιζε τη ζωή του στην κατηγορία. Που ήθελε νίκη για να έχει μέλλον αν και τελικά θα του δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στο γήπεδο του κόντρα στη Λαμία και βρέθηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο να παίζει με παίκτη παραπάνω. Κι από την άλλη ο ΟΦΗ που ήθελε να κερδίσει αλλά που οι στιγμές του αγώνα του στέρησαν τη δυνατότητα να το χτυπήσει στα ίσια.

Παρότι ξεκίνησε καλά με το δοκάρι του Μπάκιτς και την κεφάλια του Ντίκο, βρέθηκε από το πουθενά πίσω στο σκορ για να το φέρει στο 1-1 με τη γκολάρα φάουλ του Μπάκιτς. Ωστόσο η άτυχη στιγμή του Πασαλίδη ξανάφερε τούμπα το παιγνίδι και το δεύτερο γκολ του Ιωνικού δυσκόλεψε τις προσπάθειες για να πάρει κάτι η ομάδα.

Όμως ο ΟΦΗ βρήκε τη δύναμη, την ψυχή και ξανάφερε το παιγνίδι στην ισορροπία για να μας επιφυλάξει το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ένα ματς Ροντέο. Η μπάλα πάνω κάτω, οι ευκαιρίες άλλαζαν τα συναισθήματα και οι θεατές με κομμένη την ανάσα να παρακολουθούν το παιχνίδι που δεν ήθελες να τελειώσει.

Το τελικό 2-2 δεν ικανοποιεί κανέναν εκτός από τους ουδέτερους που έβλεπαν το ματς αλλά δεν μπορεί να μην χειροκροτήσεις την προσπάθεια, το πάθος και την ψυχή των παικτών του ΟΦΗ που άφησαν για μια ακόμη φορά στόφα σοβαρότητας και συνέπειας. Η ομάδα σεβάστηκε την ιστορία της, τη φανέλα της και μέσα από τέτοιες προσπάθειες θα χτίσει νοοτροπία για την επόμενη χρονιά.

Στα μείον του ΟΦΗ η κακή εμφάνιση του Φελίπε, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν δικαιολόγησε την παρουσία του, η αργοπορία του Νταμπράουσκας στις αλλαγές και το κακό παιγνίδι από το πρωτο γκολ του Ιωνικού ως την ισοφάριση του Μπάκιτς, για το σύνολο της ομάδας.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν μιλούσαμε για τη διαιτησία Γκορτσίλα που απέδειξε πόσο λίγοι είναι οι Έλληνες διαιτητές και πόσο βήματα πίσω έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. Δεν είδε τίποτε στη φάση του Πασαλίδη, σφύριζε με δυο μέτρα και δυο σταθμά και λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα… ευτυχώς δεν του έκατσε!

Ο κόσμος του ΟΦΗ μπορεί για άλλη μια φορά να μην πανηγύρισε νίκη στο Ηράκλειο αλλά τουλάχιστον είδε πάθος και αντίδραση. Περιμένει πως και πως να δει το σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά και κυρίως να αντιληφθεί εάν έχουν αλλάξει οι διαθέσεις του Μπούση ώστε η ομάδα να ανεβάσει επίπεδο. Αν αναλογιστεί κανείς που βρεθήκαμε στα μέσα Οκτώβρη και που τελικά καταλήγουμε, το ισοζύγιο είναι θετικό, τα υπόλοιπα με τον καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ιωνικός 2-2: Όρθιος και μάγκας με 10 παίκτες ο ΟΦΗ!

Νταμπράουσκας: «Θέλουμε ένα καλό σχεδιασμό και μία καλή ομάδα»

Highlights: Τα γκολ του ΟΦΗ και η αφιέρωση στον Θεοδοσουλάκη

Η αποβολή του Πασαλίδη μέσω VAR

Στο «Γεντί Κουλέ» ο Μιχάλης Μπούσης

Η βαθμολογία των πλέι άουτ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.