Γκαγέγος - ΟΦΗ: Το κομμάτι που έλειπε από το παζλ

Απόψεις

Η προσθήκη του Γκαγέγος και η ποσοτική πληρότητα του ΟΦΗ στον άξονα

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το όνομα του Φελίπε Γκαγέγος το ''ψιθύριζαν'' εδώ και καιρό, σαν ένας παίκτης που λείπει από τον ΟΦΗ. Ήταν ψηλά στη λίστα και του ΟΦΗ, με την προϋπόθεση ότι θα τον άφηνε ελεύθερο η Universitad de Chile, κάτι που αναμενόταν να συμβεί και τελικά έγινε τα τελευταία 24ωρα.

Κάπως έτσι, ο ΟΦΗ αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την απόκτηση του Χιλιανού μέσου, με τον Μιχάλη Μπούση να αποκαλύπτει ότι όλα έχουν τελειώσει. Hλίου φαεινότερον ότι η φετινή μεταγραφική προσέγγιση του ΟΦΗ είναι το άκρως αντίθετο από ότι συνέβη πέρυσι. Το πλήρωσε ακριβά, το διόρθωσε.

Με την διαφαινόμενη προσθήκη του Γκαγέγος, ο ΟΦΗ φτάνει τις 6 μεταγραφές, έχοντας πρακτικά ολοκληρώσει τις κινήσεις του εκτός αν προκύψει κάτι άλλο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Και όλα αυτά, με τον Ιούλιο να μην έχει ολοκληρωθεί.

Ο ΟΦΗ έψαχνε ακόμα έναν χαφ, ένα ποδοσφαιριστή που να αγωνίζεται κυρίως στη θέση του αμυντικού χαφ αλλά να έχει την ικανότητα του βοχ-to-box. Είχε υπομονή, δεν βιάστηκε και κατέληξε στον επαναπατρισμό του Φελίπε Γκαγέγος. Ενός ποδοσφαιριστή παρ'ότι έπαιξε μόλις έξι μήνες στον ΟΦΗ, πρόλαβε να προσφέρει και να αγαπηθεί από τον κόσμο, σε 21 ματς σημείωσε 2 γκολ, μοίρασε 3 ασίστ και απέδειξε ότι ο πραγματικά καλός και έτοιμος ποδοσφαιριστής δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Με δεδομένο ότι τα χρόνια περνούν και οι κάρτες δεν είναι λίγες για Νέιρα - Μεγιάδο, την ευπάθεια του Τοράλ, μια επιπλέον κίνηση έμοιαζε επιβεβλημένη.

Ο Νταμπράουσκας με το 3-5-2 ή 3-6-1 χρειάζεται αρκετά χαφ στο κέντρο, με γνώμονα και τον Μ.Ο ηλικίας.Και ο ΟΦΗ γέμισε στις θέσεις ''6'' και ''8'' ενώ πίσω από τον επιθετικό, σε ρόλο 10αριού υπάρχουν οι Τοράλ, Νέιρα και Ριέρα. Μην ξεχνάμε ότι οι Ντίκο, Μοσκέρα, Μπιφουμά και Γρίβας, μπορούν να υποστηρίξουν την θέση πίσω από τον φορ, στο σενάριο ότι 9αρι είναι ο Φελίπε.

Στη θέση ''6'' αγωνίζονται πέρα από τους Μεγιάδο - Κουτεντάκη και οι Ντιουσέ - Γκαγέγος, που μπορούν να υποστηρίξουν άριστα την θέση του παίκτη που πατάει περιοχή, ενώ πιο μπροστά υπάρχουν οι ποιοτικές λύσεις των Μπάκιτς και Ριέρα, υπάρχει ο Γιάννης Αποστολάκης.

Ο ΟΦΗ αποκτά έναν παίκτη που τον ξέρει καλά, έναν χαφ - μπαλαντέρ που τον χρειάζεται για να ''γεμίσει'' το ποιοτικό οπλοστάσιο του στον άξονα. Έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει το περιβάλλον, άγνωστο σε τι κατάσταση είναι, γιατί τα πράγματα στη Χιλή δεν πήγαν όπως τα περιμένε. Πιθανότατα, το τελευταίο κομμάτι στο φετινό του παζλ, με μια στοχευμένη κίνηση χωρίς ρίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκαγέγος: Το deal του ΟΦΗ και πότε θα πάει στην Ολλανδία

Δεν κρατιέται ο Μπούσης: Ανακοίνωσε τον Γκαγέγος!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.