Γελαστοί και μη γελασμένοι

Απόψεις

Ένα παιχνίδι, μια κατηγορία, δύο... γελαστοί, αρκετές σημειώσεις - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Νομίζω συμφώνησαν όλοι. Το παιχνίδι της Τετάρτης ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων, στο ταλαιπωρημένο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέληση, πάθος, αγωνία, διακυμάνσεις, παλμός. Ποιος θα περίμενε ότι μετά το μετριότατο 0-0 στα Περιβόλια, θα βλέπαμε ένα ματς που τα είχε ΟΛΑ. Πέρα από το αποτέλεσμα, είχε και δύο... κερδισμένους.

Εκτός από το σκορ και την διακύμανση του, το ματς του ''Γεντί Κουλέ'' είχε… συστατικά που όμοια τους δεν συναντάμε συχνά στα Ελληνικά γήπεδα.

Τι μπορεί να σου χαρίσει το ποδόσφαιρο, πόσες αλλαγές συναισθημάτων σε λίγα λεπτά! Δύο ομάδες να παίζουν τους κόπους μια χρονιάς, ένα 90λεπτο που... αλλάζει καριέρες και ένα χτύπημα φάουλ που όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Ένα παιχνίδι που σου δίνει την δυνατότητα να αποτυπώσεις στο... χαρτί ένα σωρό σημειώσεις που στο μυαλό μου βγάζει δύο... νικητές και όχι έναν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο1: «Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή» λένε, και αυτό στην επικράτηση του ΟΦΗ απέναντι στον Πλατανιά ίσχυσε σε μεγάλο βαθμό. Ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός και στα δύο ματς, το ομολόγησε και ο Βέρα στην συνέντευξη τύπου. Ο Πλατανιάς ήταν έκπληξη για πολλούς, κυρίως στο ματς της Τετάρτης, εκτιμώ ότι κέρδισε και αυτός πολλά από αυτή την δυάδα αγώνων. Για την επόμενη χρονιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο2: Η υπόδειξη του Κομίνη στη φάση του πέναλτι είναι λανθασμένη, αυτό νομίζω το αναγνωρίζει και ο πιο φανατικός οπαδός του ΟΦΗ. Προσωπικά, όμως είδα τον Κομίνη να σφυρίζει ότι βλέπει στο 90λεπτο και απλώς να χάνει μια φάση που έγινε στην αρχή του παιχνιδιού. Οκ, κρίσιμη η φάση αλλά το ίδιο το παιχνίδι την ''προσπέρασε''.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο3: Το απόλυτο χτύπημα. Είναι η φάση του αγώνα, ίσως και της χρονιάς για τον ΟΦΗ. Ο Ναμπί με σοκαριστική ψυχραιμία εκτελεί από μια θέση, που προσωπικά δεν έχω δει εύστοχη εκτέλεση όσα χρόνια βλέπω ποδόσφαιρο. Ο Άγγλος το σκέφτηκε, το έκανε και χάρισε την παραμονή στην ομάδα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο4: Η... Αργεντίνικη επιρροή. Ότι καλό έκανε επιθετικά την Τετάρτη ο ΟΦΗ προήλθε από τα πόδια του Νέιρα. Δύο ασίστ ενώ ήταν εκείνος που έδωσε τις τελικές πάσες στα γκολ που σωστά δεν μέτρησαν. Από την άλλη, υπήρχε ο Μεγιάδο. Μπορεί να μην έκανε το καλύτερο του ματς, όμως έτρεξε και κάλυψε χώρους ειδικά όταν ο Όμιλος έμεινε με 10. Οι δυο τους όταν είναι σε καλή κατάσταση αποτελούν το βαρόμετρο για την ομάδα του Βέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο5: Ανέδειξε πρωταγωνιστές ο Πλατανιάς. Οι παίκτες του Τάτση πρέπει να αισθάνονται αδικημένοι από τους εαυτούς τους και όχι από τον Κομίνη. Στο ''Γεντί Κουλέ'' έπαιξε στα ίσια τον ΟΦΗ, παρουσίασε μια σκληροτράχηλη ομάδα και παράλληλα ανέδειξε πρωταγωνιστές. Η ομάδα έδειξε ότι έχει μέλλον στην αναβαθμισμένη Superleague 2. Μην ξεχνάμε ότι ο αρχικός στόχος ήταν η παραμονή και όχι η άνοδος. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο6: Η φάση του 75': Ελάχιστοι έχουν σταθεί στην φάση που ο Παπάζογλου βρίσκεται στο έδαφος έπειτα από το σπρώξιμο του Μπιανκόνι. Μια φάση που θεωρώ ότι μέτρησε η εμπειρία του αμυντικού του ΟΦΗ και άλλαξε το ρου του παιχνιδιού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο7: Το απόλυτο κοντράστ. Η παγωμάρα του Γεντί Κουλέ στο 91' μέχρι τις απόλυτες στιγμές στο 96'. Παίκτες να κλαίνε από χαρά και από λύπη και το γήπεδο να γεμίζει ενθουσιασμό. Οι εικόνες στις εξέδρες είναι το ποδόσφαιρο που θέλουν οι υγιείς φίλαθλοι, συναισθήματα και συγκινήσεις που δημιουργεί ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: Παρ όλο που το διακύβευμα του αγώνα της Τετάρτης ήταν μεγάλο και για τις δυο ομάδες, εκτιμώ ότι για καμιά τους σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δεν θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Στον ΟΦΗ είχαν προετοιμάσει το plan b' εδώ και καιρό, δεν έβγαλαν πανικό και αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τις καταστάσεις. Ίσως και η τύχη να τους ευνόησε για τους παραπάνω λόγους με την λεπτομέρεια να είναι με το μέρος του και στο τέλος όλοι να φεύγουν γελαστοί από το γήπεδο. Από την άλλη, ούτε ο Πλατανιάς μπορεί να αισθάνεται... γελασμένος παρ ότι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το ''Γεντί Κουλέ''. Τουναντίον, η πορεία του στη Football league ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική και στα Χανιά έχουν κάθε λόγο να περηφανεύονται για μια σοβαρή και φιλόδοξη ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Πλατανιάς 3-2

Δείτε τα γκολ της νίκης του ΟΦΗ

Tι δήλωσε ο Νάστος στο Capitano.gr

Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ από το μπαράζ του Γεντί Κουλέ

Παλυβός στο Capitano.gr: «Πρώτα γλέντι και μετά ο νέος ΟΦΗ»

Το συγκινητικό video που «έφτιαξε» τους παίκτες του ΟΦΗ

Σαμαράς: «Και αυτοί που θα φύγουν θα είναι μέσα στην καρδιά μου»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.