Γι' αυτό δεν ανησυχεί και δεν βιάζεται ο Νιόπλιας

Απόψεις

Η διαφορά του περσινού ΟΦΗ της Ολλανδίας με τον εφετινό και γιατί ο Νιόπλιας δεν ανησυχεί ούτε βιάζεται.

Ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια στην επίσημη «πρώτη» του ΟΦΗ, με τις οποίες απέφυγε τις... ανησυχητικές τοποθετήσεις για τις μεταγραφές, τονίζοντας τη διαφορά της εφετινής με την περσινή προετοιμασία, η Κρητική ομάδα μετράει αντίστροφα για την Ολλανδία χωρίς προσθήκη, με μπόλικες αποχωρήσεις και με ένα κορμό βασικών ποδοσφαιριστών με τον οποίο βγαίνει η δουλειά, όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή έχει ένα ρόστερ με το οποίο ο Νιόπλιας μπορεί να δουλέψει στην Ολλανδία και σε αυτό θα έρθουν να προστεθούν οι μεταγραφές που θα καλύψουν τα κενά. Τα βασικότερα κενά αυτή τη στιγμή είναι ένα αριστερό μπακ για εναλλακτική του Μπαλογιάννη, που είναι ολομόναχος σε αυτή τη θέση πλέον, ένας αντί-Γκαγιέγος, τον οποίο ρόλο μπορεί να παίξει στα φιλικά ο Μπουζούκης, ένας εξτρέμ στη θέση του Λάμπρου, ένας επιθετικός στη θέση του Φελίπε και συν ένας που είτε θα είναι ακόμη ένας εξτρέμ στα αριστέρα είτε ένας ακόμη χαφ.

Επί της ουσίας ο ΟΦΗ θα πάει στην Ολλανδία με καθαρό φορ τον Ντουρμισάι και τον φαν Ντάινεν ως εναλλακτική. Θα πάει επίσης στην Ολλανδία χωρίς μπακ απ του Μπαλογιάννη, αλλά θα πάει γεμάτος στα στόπερ (με αστερίσκο τον Βούρο που είναι σε φάση αποκατάστασης από τον τραυματισμό στο Πανθεσσαλικό).

Βγαίνει η δουλειά έτσι; Βγαίνει για αυτά που θέλει να δουλέψει ο Νιόπλιας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ δεν πρέπει να τρέξει για να τελειώσει τις μεταγραφές. Ο Γιάννης Σαμαράς στην πρόσφατη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ ευελπιστεί ότι μέχρι την αναχώρηση για την Ολλανδία θα έρθουν δύο παίκτες και στην Ολλανδία θα έρθουν ακόμη δύο. Δύο συν δύο δηλαδή, συν ακόμη ένας για να συμπληρωθεί ο αριθμός "5" που αφορά τις εφετινές κινήσεις. Το "5", βέβαια, είναι σχετικό αφού εκκρεμούν οι περιπτώσεις Φελίπε και Λάμπρου. Άρα 5 συν δύο με τους συγκεκριμένους ή 5 συν δύο με τις εναλλακτικές εφόσον "ναυαγήσουν" αμφότερες οι υποθέσεις.

Ο ΟΦΗ θα πάει στην Ολλανδία χωρίς αστερίσκους σε ό,τι αφορά πιθανές αποχωρήσεις. Δεν είναι όπως πέρυσι που προέκυψαν τα θέματα σε Σαρδινέρο και Στάρτζεον, εφέτος υπάρχει ο κορμός, με αυτόν θα δουλέψει και σε αυτόν θα έρθουν να μπουν τα νέα αποκτήματα, έτοιμα να προσφέρουν, αφού τουλάχιστον με όσα μάθαμε πρόκειται για ενδεκαδάτους και έμπειρους που δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Κάτι σαν Τοράλ και Γκαγιέγος, δηλαδή, που ούτε αυτοί, πέρυσι, χρειάστηκαν κάποιο διάστημα για να ενσωματωθούν με την ομάδα. Ή σαν τον Φελίπε που ήρθε τον Γενάρη και αμέσως "κούμπωσε" στον ΟΦΗ.

Προσέξτε, δεν λέμε πως ο ΟΦΗ έχει ομάδα έτοιμη να κατέβει στο πρωτάθλημα, προφανώς και θέλει μεταγραφές. Προφανώς θέλει ενίσχυση, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και στον υψηλό ανταγωνισμό. Προφανώς θέλει παίκτες για να καλυφθούν τα κενά και θέλει παίκτες που θα του δώσουν το κάτι παραπάνω από πέρυσι (για να επιτευχθεί ο στόχος της εξάδας, για τον οποίο όλοι μιλούν ανοιχτά).

Αλλά τουλάχιστον μέχρι αυτοί να έρθουν ο κόουτς δεν θα πάει στα τυφλά όπως πήγε πέρυσι στην Ολλανδία την αντίστοιχη περίοδο. Τα υλικά υπάρχουν για τη συνταγή, λείπουν κάποια συγκεκριμένα για να νοστιμίσει. Θέλουμε καλά πιάτα, που λέει κι ο Κοντιζάς. Κι εδώ μπαίνει ο παράγοντας της υπομονής. Άντε να δούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ηρεμία του Νιόπλια και η αναγκαστική αναμονή του ΟΦΗ

Ο Γιάννης Σαμαράς απάντησε για τα μεταγραφικά του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.