Η ηρεμία του Νιόπλια και η αναγκαστική αναμονή του ΟΦΗ

Απόψεις

Κορμός υπάρχει, καλούς παίκτες ο ΟΦΗ έχει. Προφανώς χρειάζονται μεταγραφές, αλλά εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια στην επίσημη «πρώτη» του ΟΦΗ ήταν κάτι σαν αγχολυτικό σε αυτή τη γενικότερη μεταγραφολογία και στη συζήτηση για το αν η Κρητική ομάδα έχει αργήσει.

Ο προπονητής του Ομίλου στάθηκε σε αυτό που είχε ξεκαθαριστεί εξ αρχής σε ό,τι αφορά το ρόστερ του συλλόγου. Να γίνουν οι απαραίτητες εκκαθαρίσεις, να φύγουν όσοι δεν υπολογίζονται και να μείνουν οι λεγόμενοι... «καλοί». Αυτό το ρόστερ που έχει τούτη τη στιγμή ο ΟΦΗ αποτελεί τη βάση της επόμενης σεζόν και με τις προσθήκες θα καλυφθούν οι ελλείψεις και θα γίνει το βήμα παραπάνω.

Δεν «χρυσώνουμε το χάπι», έτσι κι αλλιώς το τι ακριβώς ισχύει στο μεταγραφικό κομμάτι το εξήγησε ο Γιάννης Σαμαράς, αλλά όταν ο ίδιος ο προπονητής, ο επικεφαλής της ομάδας και αυτός που θα τη «χτίσει» για τη νέα σεζόν, δεν ανησυχεί, τότε εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

Έτσι κι αλλιώς το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Εκεί θα κάνουμε τη σούμα και θα μετρήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά. Εκεί θα δούμε αν ο ΟΦΗ έπραξε σωστά στο μεταγραφικό παζάρι και αν οι ποδοσφαιριστές που πήρε είναι αυτοί που θα έρθουν να συμπληρώσουν το ήδη υπάρχον -και καλό- υλικό, ανεβάζοντας συνολικά επίπεδο την ομάδα.

Ο ΟΦΗ δεν έχει την πολυτέλεια να ορίζει αυτός τις μεταγραφές. Έχει συγκεκριμένο μπάτζετ και βάσει αυτού κινείται. Τούτο σημαίνει ότι αναγκαστικά πρέπει να περιμένει, έχοντας κάνει τις προσφορές του στους ποδοσφαιριστές που θέλει. Και το ότι ο ΟΦΗ, πλησιάζοντας το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, δεν έχει πραγματοποιήσει μεταγραφή σημαίνει ότι στοχεύει στο λεγόμενο καλό. Σε προσθήκες επιπέδου Τοράλ και Γκαγιέγος. Πού θα έρθουν για να προσφέρουν και να βοηθήσουν, ουχί να συμπληρώσουν απλώς το ρόστερ. Κι εδώ ακριβώς είναι η δυσκολία του πράγματος.

Το είχαμε τονίσει, εξάλλου, πως φέτος ο ΟΦΗ δεν θα χρειαστεί μία ντουζίνα μεταγραφές. Από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι τον περασμένο Γενάρη είχαν γίνει οι προσθήκες που διαμόρφωσαν το σύνολο και δημιούργησαν τον κορμό. Αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος των επικεφαλής όταν ανέλαβαν. Να φτάσει ο Όμιλος σε ένα επίπεδο που κάθε χρόνο θα χρειάζεται λίγες και καλές μεταγραφές.

Επαναλαμβάνουμε, όμως, πώς όλοι και όλα θα κριθούν στο φινάλε. Τι πήρε, που ενισχύθηκε, πως ενισχύθηκε και τι θα δούμε στο χορτάρι. Όλα θα απαντηθούν και θα κριθούν στην ώρα τους. Προς το παρόν περιμένουμε.

ΥΓ: Σε αυτή τη φάση, στην οποία φουντώνει η συζήτηση για το αν ο ΟΦΗ έχει αργήσει στις μεταγραφές και αρχίζει να γιγαντώνεται η αγωνία των φιλάθλων για το πότε θα έρθουν οι ανακοινώσεις, γίνεται αντιληπτή η σημασία της (χθεσινής) ενημέρωσης από πλευράς Γιάννη Σαμαρά. Και γενικότερα γίνεται αντιληπτή η σημασία της εξωστρέφειας σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επασί: «Aισθάνομαι σαν το σπίτι μου στον ΟΦΗ»

Τοράλ: «Στόχος να βελτιωθώ και να βοηθήσω τον ΟΦΗ»

Γιαννούλης: «Θέλω να σηκώσω ένα Κύπελλο με τον ΟΦΗ»

Νιόπλιας για μεταγραφές: «Δεν βιαζόμαστε, θέλουμε καλούς παίκτες»

Ο Γιάννης Σαμαράς απάντησε για τα μεταγραφικά του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.