Γιατί πανηγυρίζει αυτή την ισοπαλία ο ΟΦΗ

Απόψεις

Eίναι μεγάλη ομάδα για να πανηγυρίζει μία ισοπαλία με τον Άρη, αλλά αυτός ο ΟΦΗ το είχε ανάγκη.

Για τον ΟΦΗ του Γκέραρντ, τον μεγάλο ΟΦΗ του παρελθόντος τον οποίο μνημονεύουμε πολλές φορές, το Χ με τον Άρη ίσως να ήταν γκέλα. Δεκτό. Από τον ΟΦΗ του Γκέραρντ, όμως, μέχρι τον ΟΦΗ του Νιόπλια υπάρχει μία... ιστορία δρόμος. Και αυτής της ιστορίας η συνέχεια γράφεται σε μία λευκή κόλλα χαρτί τα τελευταία χρόνια, σε ένα σύλλογο που ταλαιπωρήθηκε, γεύτηκε το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα και επιχειρεί την αναγέννησή του και την αρμόζουσα θέση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να αποκατασταθεί η τάξη.

Για αυτόν τον ΟΦΗ, λοιπόν, η ισοπαλία απέναντι στον Άρη είναι ένα καλό αποτέλεσμα, για το οποίο αξίζει να χαμογελάσεις και να πάρεις ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να γίνεις ξανά ο μεγάλος ΟΦΗ, το φόβητρο για όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον για τον Άρη.

Η ισοπαλία, όμως, το βράδυ της Δευτέρας έχει πιο άμεσα αποτελέσματα που φάνηκαν από το πρωί της Τρίτης και θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής και τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Πρώτον, ο ΟΦΗ του Νιόπλια κέρδισε χρόνο και ηρεμία. Πρόκειται για μία ομάδα που στα φιλικά προετοιμασίας δεν έπεισε και κλήθηκε να «αναμετρηθεί» με τον ίδιο της τον κόσμο. Δεν είναι πως δεν κέρδιζε στα φιλικά, είναι κάτι ακόμα πιο σοβαρό: δεν κέρδιζε τον κόσμο της. Ο Όμιλος ήθελε κάτι το δυνατό, στα όρια του εμφατικού, για να δείξει σε όλους ότι δούλεψε, άλλαξε σε σχέση με πέρυσι και πάει προς τα μπροστά.

Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν το κατάλληλο γιατί, όπως έγραψε και ο Μανόλης Γρηγοράκης πριν το ματς, μπορεί να σου βγάλει τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό σου. Με τον ΟΦΗ συνέβη το πρώτο κυρίως λόγω Νιόπλια και έπειτα λόγω των ποδοσφαιριστών που δείχνουν ικανότατοι για αλλάξουν επίπεδο την ομάδα. Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν το κατάλληλο για να ζεστάνει τον κόσμο, να αφήσει λίγο στην άκρη ό,τι τον απασχολεί από την ομάδα (από το σήμα μέχρι τον εμβολιασμό για να πάει στο γήπεδο και από τον... Σελίμοβιτς μέχρι το γιατί ο ΟΦΗ δεν πήρε εξτρέμ). Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν το κατάλληλο για να αναμετρηθεί ο ίδιος ο σύλλογος με τις δυνάμεις του, σε μία δύσκολη έδρα, από την οποία οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές των πλέι οφ δύσκολα θα περάσουν. Και τούτο έχει τη σημασία του.

Ναι ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα για να πανηγυρίζει μία ισοπαλία με τον Άρη, αλλά αυτός ο ΟΦΗ είχε ανάγκη να πανηγυρίσει μία ισοπαλία με τον Άρη. Το θέμα είναι πότε θα μπει η τελεία και θα αλλάξει η σελίδα. Το θέμα είναι πότε θα μείνει πίσω το ματς με τον Άρη για να έρθει αυτό με την ΑΕΚ.

Μη φοβάστε με τον Νιόπλια στον πάγκο. Από σήμερα κιόλας το «Βικελίδης» θα μπει στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας και η ΑΕΚ θα είναι σε πρώτο πλάνο. Την ίδια ανάγκη έχει ο Όμιλος και στο συγκεκριμένο ματς. Μία back to back καλή εμφάνιση -πόσο μάλλον ένα καλό αποτέλεσμα- θα γιγαντώσει την ψυχολογία, θα συσπειρώσει τον κόσμο και θα δώσει γενικότερα την ώθηση για το υπόλοιπο της απαιτητικής χρονιάς. Με λίγα λόγια, όχι στην ξενέρα του κόσμου πάνω που παίρνει τα πάνω του.

Προφανώς δεν τελείωσε το πρωτάθλημα με ένα «Χ» στην έδρα του Άρη. Ίσα-ίσα για τον ΟΦΗ τώρα αρχίζει και είναι στο χέρι όλων μέσα από την ομάδα να μεγαλώσουν την φωτιά που άναψε το βράδυ της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είναι αρχηγός και φαίνεται…

Sold Out: Το Post Game της πρεμιέρας και ο σχολιασμός του Άρης-ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.