Γυμναστήρια και αθλητικοί χώροι: Πότε ανοίγουν και τι θα ισχύει

10:05 | 29/04/2020

Με αποστάσεις ανάμεσα στα όργανα, χρήση μάσκας και γαντιών, ελεγχόμενη είσοδο και συνεχή απολύμανση με αντισηπτικό ανάμεσα στα μέτρα προστασίας στα γυμναστήρια - τι θα συμβεί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Ενώ οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ανοιχτά γήπεδα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου και θα λειτουργούν με βάση τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, η επαναλειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων αναμένεται να πάει αρκετά πιο πίσω. Αυτό τουλάχιστον περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα των γυμναστηρίων στο 7ο στάδιο της άρσης των μέτρων.

Αυτό, υπολογίζεται στα μέσα Ιουνίου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ σε εσωτερικούς χώρους,επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι ημερομηνίες, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τις εταιρείες που θα ανοίξουν τον Ιούνιο, θα προσδιοριστούν στις 18 Μαίου και με βάση τις τότε υγειονομικές συνθήκες.

Μάλιστα, η επιστροφή στα γυμναστήρια θα γίνει με τις απαραίτητες... αποστάσεις ανάμεσα στα όργανα γυμναστικής, χρήση μάσκας και γαντιών, ελεγχόμενη είσοδο και συνεχή απολύμανση με αντισηπτικό περιλαμβάνονται ανάμεσα στα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνεται και θερμομέτρηση των πελατών πριν εισέλθουν στον χώρο.

Επίσης, αύριο (Πέμπτη) θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με τα μέτρα για τις αθλητικές δραστηριότητες και πότε θα έχουμε (μερική) άρση αυτών.

Θυμίζουμε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτρέπεται η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους (χωρίς sms) και στη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς κόσμο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο!

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα αθλητικά γεγονότα

Πότε θα γίνει η επιστροφή στις προπονήσεις

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.