Γυμναστήρια σε «απόγνωση»!

11:45 | 13/05/2020

Αγωνία από χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρηματίες για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων

Ανοικτό το ενδεχόμενο τα γυμναστήρια να παραμείνουν κλειστά και τον Ιούνιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, παρά το ότι η σταδιακή άρση των μέτρων είναι σε εξέλιξη.

Αυτή η πιθανότητα προκαλεί την αντίδραση και τη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών του χώρου, ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων βρίσκουν ακόμα και πρωτότυπους τρόπους για να διαμαρτυρηθούν σε αυτή την απόφαση. Όπως για παράδειγμα έκαναν στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου χρησιμοποιώντας βαράκια και όργανα, οι ιδιοκτήτες σχημάτισαν τις λέξεις ''sos'' και ''open'' στην αυλή του κτιρίου, ζητώντας το άνοιγμα των επιχειρήσεων.

Ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου μίλησε στο ifimerida.gr ο οποίος αναφέρει ότι η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στα γυμναστήρια ήταν κατά το τρίμηνο Μαρτίου, Απριλίου και Μαϊού ενόψει του καλοκαιριού. «Είμαστε δύο μήνες σε αναστολή και το συγκεκριμένο τρίμηνο τα γυμναστήρια έκαναν πάντοτε σχεδόν το 40% του τζίρου τους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κλεοβούλου.

Συνολικά 42.000 εργαζόμενοι στα γυμναστήρια στον «αέρα»

Όπως εξηγεί, με την πλάτη στον τοίχο λόγω των συνθηκών βρίσκονται αυτή τη στιγμή «2.500 μονάδες που παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άσκησης σε όλη την επικράτεια». Την ίδια ώρα, 42.000 εργαζόμενοι (γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) είναι στον «αέρα», αφού όπως επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου «εάν συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων θα υπάρξει μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ πολλοί συνάδελφοι πιθανότατα να μην καταφέρουν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα». Σε αυτό σημαντικό βαθμό θα παίξουν και ενοίκια, αφού παρά τη μείωσή τους κατά 40% εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλά.

Μάλιστα ο «πονοκέφαλος» για τους επαγγελματίες του κλάδου γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε προ ημερών ανοικτό το ενδεχόμενο το «λουκέτο» στα γυμναστήρια θα διαρκέσει και τον Ιούνιο.

Τα μέτρα προστασίας στα γυμναστήρια

Πάντως, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων στο υπουργείο Αθλητισμού, το οποίο εποπτεύει τα ιδιωτικά γυμναστήρια.

Τα μέτρα:

  • Πρόσφατη απολύμανση με την μέθοδο της εκ νέφωσης
  • Ο αριθμός ατόμων εντός του γυμναστηρίου να καθορίζεται από τα τετραγωνικά του και πάντοτε με προκαθορισμένο ραντεβού
  • Χρήση οποιουδήποτε προστατευτικού εξοπλισμού προβλέπεται
  • Κλειστά αποδυτήρια για τα μέλη
  • Αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ γυμναζομένων και γυμναστών.

Τέλος, όσον αφορά τις συνδρομές ο γ.γ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων τονίζει ότι «οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων αναμένουν απόφαση της πολιτείας που να αφορά τις προπληρωθείσες υπηρεσίες», αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα περισσότερα μέλη πληρώνουν ετήσιες συνδρομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκέψεις για παράταση του «λουκέτου» στα γυμναστήρια!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.