Η αγορά του εξωτερικού και η αποφυγή λύσεων «κι αν σου κάτσει;»

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έχει «λοκάρει» τους στόχους του από το εξωτερικό με επιλογές που θα έχουν το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο.

Τα δεδομένα ως προς την ενίσχυση του ΟΦΗ είναι γνωστά. Αριστερό μπακ, στόπερ, χαφ, αριστερό εξτρέμ, φορ. Με αστερίσκο ένας δεξιός μπακ, ενώ ποσοτικά πιθανόν να αποκτηθούν δύο χαφ, ενώ για τα εξτρέμ η εξίσωση είναι Λάμπρου κι άλλος ένας ή δύο (αν δεν προχωρήσει του Λάμπρου).

Με αυτά που ισχύουν έως τώρα και με τον ΟΦΗ να έχει «λοκάρει» τους στόχους του για την ενίσχυση του ρόστερ, μόνο ο Λάμπρου είναι πολύ πιθανό να είναι το μοναδικό ελληνικό στοιχείο στο μεταγραφικό κομμάτι της ομάδας αυτό το καλοκαίρι. Ο ΟΦΗ και εφέτος έχει επικεντρωθεί σε στόχους από την αγορά τους εξωτερικού, τους οποίους τους έχει βρει και έχει κάνει τις προτάσεις.

Εξελίξεις ακόμα δεν υπάρχουν. Εύκολες υποθέσεις δεν της λες, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστές όπως τους λέμε στην καθομιλουμένη «ενδεκαδάτους». Πρόκειται για λύσεις που θα έρθουν να ενισχύσουν την ομάδα του Νιόπλια, θα έρθουν να «κουμπώσουν» στο υπάρχον ρόστερ, θα έρθουν να προσφέρουν άμεσα.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο ΟΦΗ έχει εντοπίσει και θέλει να αποκτήσει παίκτες που είχαν γεμάτες χρονιές με τις ομάδες τους ή τουλάχιστον έναν σημαντικό αριθμό αγώνων. Δεν έρχονται "παροπλισμένοι", αλλά έτοιμοι για να μπουν στην ομάδα. Κι εδώ είναι μία σημαντική παράμετρος στο εφετινό "παζάρι" που δείχνει ότι οι επικεφαλής δεν πηγαίνουν σε... λύσεις τύπου φαν Ντάινεν και Καμάου, δεν πηγαίνουν στο λεγόμενο ρίσκο, "κι αν σου κάτσει;" που έλεγε και μία παλιά διαφήμιση, αλλά πηγαίνουν σε -τηρουμένων φυσικά των αναλογιών και του μπάτζετ- λύσεις από "πάνω ράφι".

Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά και αποδεικνύονται μόνο στο χορτάρι. Άλλο, όμως, να αγοράζεις τον Καμάου κι άλλο τον Τοράλ και τον Γκαγιέγος. Υπάρχει διαφορά και φαίνεται ακόμα κι αν δεν τους έχεις δει στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φελίπε - Λάμπρου: Ας τους ξεχάσει ο ΟΦΗ

Ο... μεταγραφικός οδηγός του ΟΦΗ

Οι μεταγραφές, η Ολλανδία και η πρωτόγνωρη χρονιά που έρχεται


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.