Η αποθέωση και η ευθύνη του Νταμπράουσκας προς τον κόσμο

ΟΦΗ

Ακόμα μία μεγάλη συνέντευξη σε Λιθουανικό Μέσο παραχώρησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας

Ο προπονητής του ΟΦΗ -σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό- μίλησε για την έως τώρα θητεία του στην Κρητική ομάδα, τους στόχους του, αλλά και την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη από τον τεχνικό του ΟΦΗ χρησιμοποίησε ένα κομμάτι από το άρθρο του Δημήτρη Καρυωτάκη στο Capitano.gr, μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, αναφορικά με την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο στο «Γεντί Κουλέ».

93004949443222.jpg#asset:433501

Κι αυτό ακριβώς σχολίασε, μεταξύ άλλων ο Νταμπράουσκας:

«Τέτοια πράγματα είναι φανταστικά. Κάτι πραγματικά ένιωσα μέσα μου, ένιωσα ότι είχα κάνει κάτι για το κλαμπ και για τους οπαδούς εκείνο το βράδυ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και δεν είμαι μόνος μου στην ομάδα. Δίπλα μου υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η δουλειά είναι αόρατη στους φιλάθλους. Για παράδειγμα, κανείς δεν φωνάζει το όνομα του βοηθού προπονητή, του προπονητή τερματοφυλάκων ή του αναλυτή. Σκοράραμε το γκολ στο τελευταίο λεπτό από μία στατική φάση και ο Μάριους Σκιντέρις είναι υπεύθυνος γι’ αυτό. Κανείς δεν φώναξε το όνομά του επειδή όλοι βλέπουν τον προπονητή.

Πέρα από το προπονητικό τιμ, υπάρχουν και οι γιατροί της ομάδας που έχουν τους παίκτες στα πόδια τους και υπάρχουν και οι μασέρ, που καμιά φορά δουλεύουν έως αργά το βράδυ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν για να έρθει το αποτέλεσμα, αλλά φυσικό είναι ο κόσμος να βλέπει όσους δίνουν συνεντεύξεις, που μιλούν στις συνεντεύξεις τύπου και στέκονται στον πάγκο. Αυτό το αποτέλεσμα έρχεται από όλους και όλοι αξίζουν ίσα αυτό το σεβασμό.

Αυτό μας επιβάλλει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν θα έλεγα πίεση, γιατί εσύ θέτεις την πίεση. Εάν πιστεύουν σε εσένα, εάν σε εμπιστεύονται, τότε δεν θέλεις να απογοητεύσεις τους άλλους και θέλεις να τους δικαιώσεις με την δουλειά σου»

Οσον αφορά στο στόχο που έχει την εφετινή σεζόν, ο 46χρονος τεχνικός είπε: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι η επόμενη προπόνηση και ο επόμενος αγώνας. Εάν εργαζόμαστε για να επικεντρωθούμε στους βαθμούς που θα έχουμε πάρει στο τέλος της σεζόν, τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε αυτό που που είναι σήμερα σημαντικό. Είναι σημαντικότερο να αναπτύσσεται η νοοτροπία του να παλεύεις μόνο για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από το αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας. Θα έλεγα πως το πιο σημαντικό δεν είναι καν αυτό το στοιχείο αλλά να κάνεις το παιχνίδι σου, να προσπαθήσεις να κυριαρχήσεις, να προσπαθήσεις να είσαι δραστήριος, να πιέσεις τους αντιπάλους σου, να μην περιμένεις την τύχη ή κάποιο είδος ελεημοσύνης αλλά να προσπαθείς να πετύχεις μόνος σου το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν κρατηθεί αυτή η νοοτροπία στο μυαλό των παικτών και όλων των ανθρώπων του συλλόγου τότε το αποτέλεσμα θα έρθει φυσιολογικά. Ναι, στο ποδόσφαιρο μπορεί να παίξεις πολύ καλά και να χάσεις και να συμβεί και το αντίστροφο. Να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα παίζοντας άσχημα. Αλλά νομίζω πως έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε όταν έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσα στο γήπεδο».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.