​Η «ασπίδα» του Νιόπλια και η πρόκληση της «ευρωπαϊκής» χρονιάς

Απόψεις

Δεν είναι μόνο η σχεδόν επιτακτική ανάγκη του ΟΦΗ να μπει στα πλέι οφ, είναι και η πρόκληση της μίας έξτρα θέσης στην Ευρώπη.

Από τα χαμογελαστά πρόσωπα που ανέφερε ο Νίκος Νιόπλιας μετά το ματς στο Περιστέρι μέχρι τη συνολική εικόνα του ΟΦΗ στα πλέι άουτ είναι ένα ψυχολογικό «άδειασμα» δρόμος. Ο ΟΦΗ ουσιαστικά «έριξε αυλαία» στη χρονιά όταν βγήκε η απόφαση της έφεσης του ΠΑΣ Γιάννινα και η απώλεια των πλέι οφ. Κάπου εκεί η ομάδα «άδειασε» όπως είναι απολύτως φυσιολογικό και η αναζήτηση κινήτρου ήταν το μέγα ζήτημα.

Ο Ιωνικός και ο Απόλλων του έκαναν ζημιά όχι βαθμολογική, αλλά στο ίματζ. Σε μία σεζόν που ο ΟΦΗ έκανε ξεκάθαρα βήματα μπροστά, αν και δεν πέτυχε το στόχο των πλέι οφ που είχε τεθεί εξ αρχής από τα πιο επίσημα χείλη, το συνολικό ταμείο είναι συν. Έλα, όμως, που ήρθαν τα δύο «χαστούκια» μέσα στο «Γεντί Κουλέ» για να ξεκινήσει μία ατέρμονη συζήτηση για το αν ο ΟΦΗ εφέτος ήταν τελικά ανταγωνιστικός, για το τι χρειάζεται για τη νέα σεζόν, βάλτε και λίγο γκρίνια από τους ανικανοποίητους έτσι κι αλλιώς και ήρθε να δέσει το γλυκό.

Όταν γράφαμε, λοιπόν, ότι ο ΟΦΗ δίνει δικαιώματα όταν κάνει γκέλες με Ιωνικούς και Απόλλωνες εννοούσαμε ακριβώς αυτό. Ή για να το θέσουμε καλύτερα και αυτό. Προφανώς δεν καταστράφηκε η χρονιά με δύο ήττες στα αδιάφορα πλέι άουτ, καλά κάνει ο Νιόπλιας και κάνει λόγο για χαμογελαστά πρόσωπα (χαμένη δεν βγαίνει η Κρητική ομάδα από αυτή τη σεζόν), καλά κάνει και μπαίνει «ασπίδα» στους ποδοσφαιριστές του, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει πολύ καλά πως οι απαιτήσεις αυξάνονται για τη νέα σεζόν.

Δεν είναι μόνο η σχεδόν επιτακτική ανάγκη του ΟΦΗ να μπει στα πλέι οφ (back to back πλέι άουτ δεν... αντέχονται), είναι και η πρόκληση της μίας έξτρα θέσης για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια». Το επόμενο πρωτάθλημα θα βγάλει μία παραπάνω ομάδα στην Ευρώπη της μεθεπόμενης σεζόν, όπερ σημαίνει τα πλέι οφ αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον και συνάμα είναι πεδίο δράσης λαμπρό για την Κρητική ομάδα να κάνει όχι απλώς το βήμα, αλλά το άλμα και να επιστρέψει μία και καλή στην κανονικότητα.

Για να παραμείνουν τα χαμογελαστά πρόσωπα και για να μπει ο ΟΦΗ στη ρότα που αρμόζει στην ιστορία του οι κινήσεις του καλοκαιριού για τη μεταγραφική ενίσχυση δεν έχουν πολλά περιθώρια λάθους. Μεταγραφές τύπου Τοράλ, Γκαγιέγος και Φελίπε είναι αυτές που χρειάζεται ο Όμιλος, είναι αυτές που θα φέρουν τα πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπα των φιλάθλων. Κι εδώ είναι το μεγαλύτερο στοίχημα αφού, κακά τα ψέματα, η απόσταση κόσμου-διοίκησης παραμένει. Άλλο μεγάλο στοίχημα, αλλά τούτη είναι άλλη συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ καλείται να ξεπεράσει τα όρια του για τον Λουίζ Φελίπε

Γκαγιέγος και Τοράλ έδειξαν τον δρόμο


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.