Γκαγιέγος και Τοράλ έδειξαν τον δρόμο

Απόψεις

Ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται... ερωτηματικά. Δεν θέλει παίκτες με την προοπτική να βγουν. Θέλει ποδοσφαιριστές έτοιμους.

Πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και την έναρξη της μεταγραφικής σεζόν, ο ΟΦΗ έχει κάνει τα πλάνα του για τις υποθέσεις που «καίνε» και το ενδιαφέρον μετατοπίζεται σιγά-σιγά στους παίκτες που θα ενισχύσουν την ομάδα του Νιόπλια και σε αυτούς που θα αποχωρήσουν.

Οι αναλύσεις έχουν γίνει σχετικά με τις θέσεις που θέλει ενίσχυση ο ΟΦΗ, οι υποθέσεις με τις αποχωρήσεις και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ θα πάρουν το δρόμο τους και μένει πλέον να δούμε πώς ακριβώς θα κινηθούν οι επικεφαλής στο παζάρι ώστε η Κρητική ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω.

Το βασικό για τον Όμιλο είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι μπήκαν οι βάσεις για μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Αποκτήθηκαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, προφανώς έγιναν και αστοχίες, αλλά το θέμα είναι τα παθήματα να γίνουν μαθήματα και ο ΟΦΗ να προχωρήσει με τη συνταγή... Γκαγιέγος και Τοράλ.

Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές πρέπει να αποτελέσουν, κατά κύριο λόγο, τον οδηγό για τις μεταγραφικές κινήσεις. Δύο παίκτες που με την παρουσία τους στον ΟΦΗ έδωσαν το κάτι παραπάνω και έδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο ότι για να πρωταγωνιστήσεις και να μην παίζεις με Απόλλωνες, Λαμίες και Ιωνικούς πρέπει να παραμείνεις στη σωστή ρότα.

Ανεξάρτητα με την κατάληξη που είχε ο Γκαγιέγος, αποδείχθηκε λίρα εκατό. Το ίδιο και ο Τοράλ. Το ίδιο φυσικά και ο Λουίζ Φελίπε, αλλά αυτός είναι μία διαφορετική περίπτωση. Στη γενικότερη εικόνα, όμως, ο ΟΦΗ κινήθηκε καλοκαίρι και χειμώνα με στόχο να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά.

Η επένδυση στα ταλέντα δεν σταματάει ούτε η αναζήτηση γι' αυτά. Άλλο, όμως, είναι ας πούμε ο Καμάου, που αποκτήθηκε ως μία λύση που μπορεί να αποδώσει (αλλά τελικά δεν απέδωσε) και άλλο ο Γκαγιέγος που ήξερες τι πήρες και ήξερες τι θα σου δώσει. Και στο έδωσε με το παραπάνω.

Ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται... ερωτηματικά. Δεν θέλει παίκτες με την προοπτική να βγουν. Θέλει ποδοσφαιριστές έτοιμους, για να μπουν στην ομάδα και να τη σπρώξουν προς τα πάνω.

Ετσι κι αλλιώς τα βασικά υλικά υπάρχουν. Δεν χρειάζεται μία ντουζίνα μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, αλλά στοχευμένες κινήσεις σε άμυνα, κέντρο και φυσικά στην επίθεση. Σε συνδυασμό με τις υποθέσεις Λάμπρου-Φελίπε που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό, η ομάδα του Νιόπλια θέλει προσθήκες που θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες και θα διαφοροποιήσουν το level του ΟΦΗ.

Για να σταματήσει να χάνει τα πλέι οφ στις λεπτομέρειες και για να μην επαναληφθεί η περσινή εφιαλτική χρονιά, ο ΟΦΗ πρέπει να μάθει από τα λάθη του. Όλες οι ομάδες κάνουν μεταγραφές που δεν τους βγαίνουν, αλλά το θέμα είναι στο τέλος, όταν γίνεται το ταμείο, που θα γέρνει η ζυγαριά.

Το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα με Φελίπε και Μπουζούκη, οι επικεφαλής έδειξαν αντανακλαστικά για μία ομάδα που θα σταθεροποιηθεί στην πρώτη εξάδα. Αν ελαχιστοποιηθούν οι αστοχίες και αποκτηθούν παίκτες με δεδομένη αξία, ο Όμιλος θα μπορέσει να ανέβει σκαλοπάτι για το κάτι καλύτερο. Σε αντίθετη περίπτωση και του χρόνου τέτοια εποχή τα ίδια θα συζητάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ καλείται να ξεπεράσει τα όρια του για τον Λουίζ Φελίπε


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.