Ο ΟΦΗ καλείται να ξεπεράσει τα όρια του για τον Λουίζ Φελίπε

Απόψεις

Η περίπτωση του Βραζιλιάνου φορ, το κόστος δανεισμού και το συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Σε μια συγκυρία που ίσως οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας σκέφτονται μεταγραφικά, το γκρουπ του Νίκου Νιόπλια ''προσπαθεί'' να χαλάσει την εικόνα μιας ολόκληρης χρονιάς. Ο ΟΦΗ - δυστυχώς γι αυτόν - δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση σε έναν κανόνα που συμβαίνει κάθε χρόνο στα περισσότερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Το κίνητρο είναι κάτι που επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές, το κλαμπ και αυτή η ''περιρρέουσα'' ατμόσφαιρα ''παίζει μπάλα'' τις τελευταίες αγωνιστικές. Λανθασμένη λογική, ενίοτε καταστροφική, αλλά συμβαίνει συχνά και η κρητική ομάδα το πληρώνει στα τελευταία ματς.

''Πρώτα οι αποχωρήσεις'' είναι και φέτος το μότο αλλά όπως έχει φανεί τα τελευταία χρόνια, η ΠΑΕ ΟΦΗ δυσκολεύεται να αποδεσμευτεί από παίκτες που δεν επιθυμεί στο ρόστερ. Φυσικά, πέρα από τις αποχωρήσεις και τις προσθήκες, υπάρχουν και οι περιπτώσεις παικτών που ο ΟΦΗ θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ και βρίσκονται υπό ''ανοικτό καθεστώς'', δανεικοί ή εκείνοι που το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιο τους. Μια από αυτές είναι και ο Λουίζ Φελίπε.

ΤΟ STORY ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Στα τέλη του Ιανουαρίου ο παίκτες βρέθηκε δανεικός στον ΟΦΗ, με την κρητική ομάδα να εκμεταλλεύεται την θέληση του ποδοσφαιριστή να φύγει από την Σάντα Κλάρα καθώς και το ''κονέ'' με τον Πέδρο Καράβελα. Έτσι ήρθε ο 2ος δανεισμός μέσα στη χρονιά για τον Βραζιλιάνο με σχετικά ευνοϊκούς όρους για τον ΟΦΗ σε μια κατάσταση ''win - win'' ακόμα και για την ομάδα της Πορτογαλίας, η οποία θέλει να βρει ξανά τα πατήματα του Φελίπε.

Ένα ποδοσφαιριστής με συμβόλαιο πάνω από 500.000 ευρώ στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δόθηκε δανεικός στη Σάντα Κλάρα με συμφωνία το 40% του μισθού του και εν τέλει κατέληξε στον ΟΦΗ με την κρητική ομάδα να συμφωνεί για 15.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς να έχει μπει Option αγοράς το καλοκαίρι. ''Οταν τελειώσει η σεζόν τα ξαναλέμε'' αν θέλουμε να το γράψουμε λαϊκά, η συμφωνία για το τι θα γίνει μετά το τέλος του δανεισμού.

Ο Φελίπε έχει συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ έως το καλοκαίρι του 2024, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε περίπτωση αγοράς του παίκτη θα θεωρείται ένα ''καλό ανέκδοτο''. Όπως επίσης και το ενδεχόμενο να μείνει ο παίκτης ελεύθερος. Η Σπόρτινγκ ήθελε να πάρει χρόνο (και γκολ) ο παίκτης της, άλλωστε έχει προσφέρει και στα ''λιοντάρια'', είναι σε καλή ηλικία και όπως γράφουν οι Πορτογάλοι δεν είναι παίκτης που θέλει να ''ξεφορτωθεί''.

Όπως είχε γράψει και ο Σταύρος Καραϊνδρος στο Capitano.gr, ο ΟΦΗ θέλει να τον κρατήσει, ο ίδιος δείχνει θετικός πάντα υπό την σκέπη της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

5533494-11.jpg#asset:380814


ΕΠΕΣΕ ΔΙΑΝΑ

Τον Ιανουάριο, έψαχνε έναν παίκτη να λύσει το επιθετικό πρόβλημα. Έναν φορ περιοχής έτοιμο που να έχει ποιότητα και να την ''βάζει μέσα''. Η επιλογή του Λουίζ Φελιπε πέτυχε στο 100%. Σε συνολικά 9 ματς πρωταθλήματος, ο Φελίπε έχει σκοράρει 6 φορές, ενώ στα 6 από αυτά που ξεκίνησε βασικός, σκόραρε πέντε τέρματα. Ένας επιθετικός της μιας επαφής, που δείχνει ότι έχει έφεση στο γκολ εντός κουτιού, με τα πόδια αλλά εξίσου και με το κεφάλι. Μια σημαντική επίδοση σε μία θέση που ο ΟΦΗ, μετά τον Φιγκεϊρέντο έμεινε γυμνός.

Σημαντικό: Ο Βραζιλιάνος έχει σκοράρει όσα γκολ έχουν πετύχει τα τέσσερα 9αρια που αγωνίστηκαν στην ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια (Φαν Ντάινεν, Ντουρμισά, Γιάννου, Καστάνιος), Στάρτζεον, Σαρδινέρο και Λάμπρου θεωρούνται περιφερειακοί.

ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ''ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ'' ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ;

Η περίπτωση του Λουίζ Φελίπε είναι από αυτές που λέμε ''αν δεν είχε τραυματιστεί'' δεν θα υπήρχε καν στη shortlist του ΟΦΗ. Εκτιμώ ότι η κρητική ομάδα δύσκολα θα μπορεί να κρατήσει στο νησί για ακόμα μια σεζόν τον ποδοσφαιριστή. Αυτό θα συμβεί μόνο αν ο ΟΦΗ υπερβεί την οικονομική λογική του. Και αν θέλει να μεγαλώσει αγωνιστικά, οφείλει να το κάνει, για περιπτώσεις σαν κι αυτόν.

Ο Βραζιλιάνος απέδειξε ότι αποτελεί πολυτέλεια μεσοεπιθετικά για το ρόστερ, σε μια χρονιά περίεργη γι αυτόν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Από την άλλη, η Σπόρτινγκ βλέπει τα επιτεύγματα του και πιθανότατα θα ζητήσει ένα ποσό που δεν θα είναι μικρό και σε καμία περίπτωση αυτό που έδωσε η κρητική ομάδα τον Ιανουάριο για 4μηνο δανεισμό. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μέχρι και το 2024 ο Φελίπε έχει συμβόλαιο 500.000+.

Ένας ποδοσφαιριστής που λύνει το πρόβλημα σε μια θέση που φέτος πόνεσε πολύ η κρητική ομάδα, και για να φοράει και του χρόνου το ''28'' στην πλάτη, ο ΟΦΗ θα πρέπει να ανεβάσει τον πήχη στην προσφορά του, μια κίνηση που θα δείξει τους στόχους του γκρουπ ενόψει της νέας σεζόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.