Η Black Friday έγινε Μαύρη Παρασκευή για τον ΟΦΗ!

08:12 | 25/11/2023

Ένας προπονητής θολωμένος, μία ομάδα βραχυκυκλωμένη κι ένας κόσμος ξενερωμένος. Άρθρο του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ούτε τώρα λοιπόν ο ΟΦΗ κι αφού όχι τώρα, πότε; Αυτό είναι το ερώτημα του κόσμου της ομάδας που αψήφησε το εργάσιμο βράδυ, το κλίμα της Black Friday, το χαλαρό απόγευμα για να το περάσεις με φίλους και οικογένεια για να χαλαστεί μια ακόμη αγωνιστική να βλέπει τον ΟΦΗ, να παίζει χθες με τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και να παίρνει με τα χίλια βάσανα έναν και πάλι βαθμό!

Η ομάδα δείχνει να μην μπορεί. Να υποφέρει, να μην έχει χημεία, να μην μπορεί να δημιουργήσει. Ένα γκολ με σουτ εκτός περιοχής, μηδέν φάσεις ως το ακυρωθέν γκολ του Μεγιάδο που κι αυτό σημειώθηκε με τον ίδιο τρόπο κι η ομάδα να βγάζει νεύρο και σθένος μόνο στις καθυστερήσεις.

Ένας προπονητής θολωμένος. Χαμένος και ο ίδιος εκτός πια από τις εμμονές του (τρία στόπερ, τρία αμυντικά χάφ στο γήπεδο σου με την τελευταία της βαθμολογίας) και στην προσπάθεια να χωρέσουν όλοι ή να μοιραστούν ρόλοι, για να μην υπάρχει γκρίνια και μανούρα εντός αποδυτηρίων, να χάνεται σε μια μάχη ισορροπιών!

Παίκτες που ξέρουν μπάλα, που γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν αλλά όταν τους δίνεις την ευκαιρία (Νέιρα, Άμπαντα) όχι δεν κάνουν τη διαφορά, αλλά δικαιώνουν και το Λιθουανό που δεν τους βάζει. Μια ομάδα λοιπόν που παίζει χωρίς κουμανταδόρο στο κέντρο και αγκομαχάει να βγάλει, όπως όπως, τη μπάλα από την περιοχή της, να παίζει με σέντρες αλλά να μην υπάρχει σέντερ φορ για την κεφάλια… απίθανα πράγματα!

Αλλαγές που δεν σου βγαίνουν στο β´ ημίχρονο. Ο Φελίππε δεν ακουμπά την μπάλα, ο Ριέρα χαντακώνεται στα άκρα και ο Νέιρα δεν είναι πια ο γνωστός Αργεντίνος μάγος.

Ομάδα βραχυκυκλωμένη που δεν μπορεί πια να τη βοηθήσει ο προπονητής της, καθώς κι ο ίδιος φαίνεται να μην μπορεί να βρει τη συνταγή για να τη βγάλει από την εντατική. Ο Νταμπράουσκας δείχνει να έχει χάσει και τους παίκτες του αλλά και την εξέδρα και η διοίκηση (η πραγματική όχι οι διαχειριστές της) έχει να φανεί από εκείνο το επικό 2-0 επί της ΑΕΚ.

Και τώρα που αρχίζει ο αγωνιστικός Γολγοθάς, πως πας ξυπόλυτος στα αγκάθια; Παίζεις στη Λεωφόρο με τον παντοδύναμο Παναθηναϊκό και μετά εδώ Κηφισιά στο κύπελλο, δείχνει να παίζεις με ψυχολογία loozer όλη σου τη χρονιά στις επόμενες εβδομάδες.

Η ομάδα δείχνει χωρίς πυξίδα, χωρίς ψυχολογία, και χωρίς βοήθεια. Τι να περιμένουμε; Ένα θαύμα ίσως, μια νίκη από το πουθενά που ίσως αλλάξει τα πάντα, μια αλλαγή προπονητή θα μπορούσε πάντως να αλλάξει αρκετά, ωστόσο η σουτάρα του Τοράρινσον κράτησε αναμμένο το ισχνό φωτάκι στο κερί του Λιθουανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Βόλος 1-1

Τα highlights του αγώνα

Νταμπράουσκας: «Εχουμε άγχος, νιώθουμε σαν να χάσαμε»

Η φάση που ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ του Μεγιάδο


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.