Η ΕΡΤ, η «βόμβα» και η στάση του ΟΦΗ

08:06 | 30/07/2019

Η κυβέρνηση κρατάει «βόμβα» στα χέρια της με το θέμα των τηλεοπτικών και ο ΟΦΗ θέλει την καλύτερη δυνατή λύση.

Το ότι το θέμα των τηλεοπτικών θα ήταν σοβαρό και θα απασχολούσε τη νέα κυβέρνηση, ήταν γνωστό. Εξ ου το γεγονός ότι ανατέθηκε σε εταιρεία να αναλύσει το κόστος τόσο για τη νέα σεζόν, αναφορικά με τις προτάσεις σε ομάδες της Super League (συν το κόστος για τη Super League 2 με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί από την αναδιάρθρωση).

Στο όλο θέμα ήρθε να προστεθεί το κυριακάτικο δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι η κυβέρνηση φέρεται να έχει τη διάθεση να απεμπλακεί τελείως από τα τηλεοπτικά της Super League και να μη «στεγάσει» καμία ομάδα τη νέα σεζόν.

Αυτό ακριβώς το ρεπορτάζ και ο κίνδυνος που προέκυψε να μην αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, φέρνουν τους επικεφαλής μπροστά σε μεγάλο προβληματισμό γι' αυτό και -τουλάχιστον προς το παρόν- επισήμως δεν βγαίνει κάτι προς τα έξω. Επί της ουσίας, τα τηλεοπτικά είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοιχτό, αλλά φαίνεται να ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό, βάσει των συμφωνιών επί ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και φυσικά τον ΟΦΗ. Η ΑΕΚ έχει καταλάβει ότι δεν πρόκειται να πάρει τα χρήματα που περίμενε από την κρατική τηλεόραση, άρα θα παραμείνει στη NOVA, ο ΠΑΟΚ συζητά με το συνδρομητικό κανάλι και αναμένεται να κλείσει το deal με λιγότερα από τα 7.5 εκ. που έδινε η ΕΡΤ (κοντά στα 6.5), ενώ και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να επιστρέψει στη NOVA με διετές συμβόλαιο μετά τη -σύντομη- παρουσία του στην ΕΡΤ.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, είναι η ομάδα που αυτή τη στιγμή αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση, το καλύτερο δυνατό deal, με τους επικεφαλής να έχουν καταλάβει πλέον ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα 2.5 εκ. ευρώ βάσει της συμφωνίας με την προηγούμενη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, προσπαθεί να βρει λύση και όπως φαίνεται θα κάνει πρόταση στον Όμιλο, αλλά με λιγότερα χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΕΡΤ με τον ΟΦΗ και να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στην υπογραφή σύμβασης, αρκεί βέβαια η κρητική ομάδα να ικανοποιηθεί στο οικονομικό κομμάτι.

Εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος της NOVA. Ο ΟΦΗ πέρυσι ήταν στο συνδρομητικό κανάλι, αλλά με μικρό συμβόλαιο. Όταν ανέλαβε ο Μιχάλης Μπούσης ένα από τα πρωταρχικά του μελήματα ήταν να «διορθώσει» το συγκεκριμένο ζήτημα και να κλείσει ένα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Τα 2.5 εκ. της ΕΡΤ ήταν η ιδανική λύση, αλλά μετά τις εκλογές, την αλλαγή της κυβέρνησης και τις τελευταίες εξελίξεις, όλα είναι στον «αέρα». Κάποιοι πιστεύουν ότι θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης από το συνδρομητικό κανάλι, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, αφού η NOVA φέρεται να μην είναι διατεθειμένη να εκταμιεύσει ένα μεγάλο ποσό για να πάρει τη Super League.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει καλά ότι το θέμα των τηλεοπτικών είναι μία «καυτή» πατάτα που επιζητά λύση. Όσον και να μη θέλει ο ίδιος η ΕΡΤ να εμπλακεί με τα της Super League, μειώνοντας τα έξοδα, ξέρει ότι έχει μπροστά του ένα πρόβλημα που κινδυνεύει να «τινάξει στον αέρα» το νέο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του, θέλει να κλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα το συντομότερο δυνατό. Περιμένει τις συζητήσεις με την ΕΡΤ και περιμένει τη στάση της NOVA. Ο Μιχάλης Μπούσης θα... εγκατασταθεί αυτές τις μέρες στην Αθήνα για μία σειρά θεμάτων. Ένα εξ αυτών είναι το τηλεοπτικό, το οποίο το έχει πάρει... προσωπικά στόχο ένα deal που θα φέρει λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Η κυβέρνηση δεν θέλει καμία ομάδα στην ΕΡΤ!»

Εβδομάδα ανακοινώσεων στον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.