Η δύσκολη απόφαση δεν είναι το «διαζύγιο» με τον Νιόπλια

ΟΦΗ

Η επόμενη μέρα του ΟΦΗ απαιτεί σκληρές αποφάσεις, αλλά και πλάνο για να βγει η ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Σήμερα κρίνεται του Νιόπλια, θα μπορούσε να είναι και τίτλος. Μα δεν είναι, όμως, αυτή η είδηση. Το κλίμα για τον τεχνικό του ΟΦΗ είναι βαρύ (κι ασήκωτο), ο κόσμος είναι στα κάγκελα, η ομάδα δεν δείχνει αγωνιστική βελτίωση και όσο κι αν ο Βούρος θέλησε να πάρει το βάρος στις πλάτες του ίδιου και των συμπαικτών του, σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνει ένας: ο προπονητής.

Αυτή δεν είναι η δύσκολη απόφαση για τον Μηνά Λυσάνδρου εφόσον επικυρωθεί μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Νιόπλια. Τα «διαζύγια» προφανώς και είναι δύσκολα (κάποιες φορές είναι επιβεβλημένα), αλλά το δύσκολο είναι το μετά. Ο αντικαταστάτης.

Η αγορά έχει μπόλικους. Και η ελληνική και η ξένη. Το θέμα είναι τι ακριβώς αναζητά ο ΟΦΗ και δη ο Λυσάνδρου για την επόμενη μέρα. Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγεί το πρόσωπο που θα αναλάβει μία ομάδα με τα λάθη του καλοκαιριού, το πρότζεκτ (τουλάχιστον το αγωνιστικό) να έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και η τρίτη θέση από το τέλος στη βαθμολογία να δημιουργεί ασήκωτη πίεση.

Ο προπονητής που θα έρθει έχει δύσκολο έργο, το ίδιο δύσκολο που είχε ο Νιόπλιας όταν ανέλαβε τον ΟΦΗ με στόχο να τον σώσει. Τότε ο Νιόπλιας είχε λιγότερο χρόνο μπροστά του, τώρα ο αντικαταστάτης του, εφόσον καταλήξουν οι δύο πλευρές στο φινάλε της συνεργασίας, έχει και χρόνο και μία διακοπή μπροστά του για να "χτίσει" από την αρχή την ομάδα.

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας ή νέος στα της Ελλάδας; Ιδού η απορία. Δεδομένα, όμως, η επιλογή θέλει προσοχή και να οριοθετηθούν τα κριτήρια για τον ΟΦΗ της επόμενης μέρας. Για τον ΟΦΗ που θα αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και αυτοπεποίθηση, για τον ΟΦΗ που θα έχει παίκτες να μπαίνουν με το μαχαίρι στα δόντια, ουχί "τουρίστες" και ασεβείς στην ιστορία του συλλόγου.

Μα πάνω απ' όλα χρειάζεται προπονητή με καθαρό μυαλό. Και ίσως εδώ ακριβώς ήταν το πρόβλημα με τον Νίκο Νιόπλια σε μία σεζόν που πήρε περισσότερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούσαν, προσπάθησε να δουλέψει πάνω σε λάθη άλλων, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησε και δικά του και δεν μπόρεσε να βρει τη γιατρειά στο "θολωμένο του μυαλό" που λέει και το τραγούδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κηφισιά-ΟΦΗ 1-0

Τα highlights του αγώνα

Το σχόλιο του Νίκου Νιόπλια για τον αποκλεισμό

Συγγνώμη από Βούρο: «Έχουμε παίκτες με άντερα να ανατρέψουμε το κλίμα»

Συνάντηση Λυσάνδρου-Νιόπλια και όλα ανοιχτά!

Οι ευθύνες και το ηλεκτροσόκ που χρειάζεται μετά την ξεφτίλα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.