​Η επιστροφή Επασί και η κανονικότητα στην άμυνα

ΟΦΗ

Πότε αναμένεται στο Ηράκλειο ο γκολκίπερ του ΟΦΗ και τα χαμόγελα του Νιόπλια για τη συνέχεια

Ο ΟΦΗ συνεχίζει τη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ και τώρα, στην πιο κρίσιμη καμπή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Νίκος Νιόπλιας αποκτάει έξτρα λύσεις, αλλά και μία σημαντική επιστροφή.

Οι έξτρα λύσεις έχουν να κάνουν με την άμυνα και η επιστροφή έχει να κάνει με τον Ντέιβις Επασί. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Αφρικα και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να επιστρέψει στην Κρήτη και για να ενσωματωθεί ξανά στις προπονήσεις του ΟΦΗ. Μέσα στην εβδομάδα, ίσως και πριν από την Παρασκευή, αναμένεται στο Ηράκλειο.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας θα μπει άμεσα στο πρόγραμμα, αφού η επιστροφή του στο τέρμα, αντί του Βάτερμαν, μοιάζει επιτακτική. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Νιόπλιας υπολογίζει τον Επασί ως βασικό και τούτο είχε ξεκαθαριστεί από την αρχή της χρονιάς τόσο στον ίδιο όσο και στον Ολλανδό.

Με την απουσία του Επασί στη διάρκεια των υποχρεώσεών του στο Κόπα Άφρικα η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ έχασε τη σιγουριά του στο τέρμα και σε συνδυασμό με τις απουσίες στην άμυνα που έφεραν και τις σχετικές αλλαγές προσώπων, ο Όμιλος απώλεσε την... κανονικότητά του στην οπισθοφυλακή. Η άμυνά του ήταν το δυνατό σημείο και φαίνεται πως είχε «δέσει», αλλά η ταυτότητα «χάθηκε» στα τελευταία παιχνίδια και λογικά ήρθαν τα λάθη και η ανισορροπία σε σχέση με τις άλλες γραμμές.

Από το ματς της Κυριακής με τον Βόλο και έπειτα ο Νίκος Νιόπλιας θα έχει στη διάθεσή περισσότερες λύσεις για την άμυνα, με τους Βούρο, Πασαλίδη, Γιαννούλη και φυσικά τον Διαμαντή να αποτελούν τα πρόσωπα της οπισθοφυλακής στις επιλογές του τεχνικού επιτελείου. Μάλιστα, ο Γιαννούλης ήταν στα πλάνα του προπονητή του ΟΦΗ για να ξεκινήσει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Το σίγουρο είναι ότι η άμυνα, που αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια, μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητά της δίνοντας σιγουριά στη συνολική λειτουργία της Κρητικής ομάδας ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μία ομάδα για τον Σελίμοβιτς

Ζωντανός ο ΟΦΗ για τα πλέι οφ: Η βαθμολογία και οι επόμενες αγωνιστικές


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.