Η επίθεση αρχίζει... από τους τερματοφύλακες

08:07 | 16/11/2019

Ο ρόλος των Σωτηρίου και Γουάλι στο εφετινό παιχνίδι του ΟΦΗ.

Έχουν περάσει οι εποχές που οι τερματοφύλακες ήταν απλά στο τέρμα τους και η μοναδική τους δουλειά ήταν να μη δεχθούν γκολ. Έχουν περάσει οι εποχές που οι τερματοφύλακες ξεχώριζαν, μεταξύ άλλων, για το βολέ τους.

Είναι επιτακτικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο γκολκίπερ να ξέρει μπάλα, όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Να χειρίζεται σωστά στην μπάλα και να κάνει την πρώτη μεταβίβαση ώστε να ξεκίνησει το παιχνίδι δημιουργίας.

Στον εφετινό ΟΦΗ αυτό είναι κάτι που ξεχωρίζει. Τόσο ο Σωτηρίου όσο και ο Γουάλι ξέρουν ακριβώς αυτό. Πόσο μάλλον ο Γουάλι που στις προπονήσεις έχουν να το λένε, συμπαίκτες του και τεχνικό επιτελείο. Ο Ισπανός πορτιέρε ξεχωρίζει ιδιαίτερα για τον τρόπο που χειρίζεται την μπάλα με τα πόδια και για το πώς «βλέπει» γήπεδο. Μπορεί, δηλαδή, να «διαβάσει» γρήγορα το παιχνίδι, να βρει τον σωστό παίκτη και με την πάσα του να ξεκινήσει σωστά η δημιουργία της ομάδας μέχρι το αντίπαλο τέρμα.

Το συγκεκριμένο προσόν, βέβαια, το έχει και ο Σωτηρίου. Αμφότεροι οι τερματοφύλακες του Ομίλου δουλεύουν πάνω σε αυτό, ειδικά ο Έλληνας πορτιέρε. Ο Γουάλι σε αυτό το κομμάτι είναι ένα «κλικ» πιο μπροστά, έχει το πλεονέκτημα. Εξ ου το γεγονός ότι σε συγκεκριμένα παιχνίδι έχει προτιμηθεί αυτός αντί του Σωτηρίου. Γιατί ο Σίμος ήθελε το build up να ξεκινά από πίσω ή να γίνει η μακρινή μπαλιά, η σωστή μεταβίβαση δηλαδή στο γρήγορο παιχνίδι, για να βγει ο ΟΦΗ μπροστά και να βρει τους κενούς χώρους.

Ο ΟΦΗ εφέτος παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και αυτό το έχουν αντιληφθεί ΟΦΗ. Το ξεχωριστό είναι ότι οι τερματοφύλακες παίζουν σημαντικό ρόλο όπως ακριβώς επιτάσσει η εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλοι μέσα για ΠΟΑ

Με την «σφραγίδα» του Σίμου

Οι δύο «μεταγραφές» που έρχονται

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.