Με την «σφραγίδα» του Σίμου

Απόψεις

Το νέο «πρόσωπο» του ΟΦΗ έχει την... υπογραφή του 41χρονου προπονητή.

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές, όμως στη φετινή πορεία του ηρακλειώτικου συλλόγου ο Γιώργος Σίμος έχει αφήσει το δικό του στίγμα.

Και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Γιατί μπορεί κάποιος να επικαλεστεί πως 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες δεν είναι δα και η τρομερή επίδοση, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 10 αγωνιστικών της Super League 1.

Ο Όμιλος, όμως, έχει παρουσιάσει μια διαφορετική «ταυτότητα» την τρέχουσα σεζόν. Σαν να βρήκε το… χαμένο του DNA.

Ο ΟΦΗ βγάζει ξανά, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, την αύρα της μεγάλης ομάδας στο χορτάρι και αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον νεαρό τεχνικό.

Ο ερχομός του το περασμένο καλοκαίρι στους «ασπρόμαυρους» αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και σε ορισμένες περιπτώσεις με υπέρ το δέον αυστηρότητα.

Μερικούς μήνες αργότερα, ωστόσο, ο Σίμος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Με πολλή δουλειά και χωρίς περιττά λόγια, έχει δώσει μορφή στο «οικοδόμημα» του ΟΦΗ.

Ο Γιάννης Σαμαράς του είχε εξ’ αρχής «τυφλή» εμπιστοσύνη, αφού γνώριζε καλά τις δυνατότητες του.

Το πιο σπουδαίο επίτευγμα του Σίμου δεν είναι το ωραίο-κατά γενική ομολογία-ποδόσφαιρο που αποδίδει το συγκρότημα του.

Ξεχωριστή σημασία έχει το ότι η ομάδα του Ηρακλείου έχει πια αποκτήσει διαφορετική νοοτροπία, ενώ προχωράει με άλλη ψυχολογία.

Ο Σίμος μεταδίδει με απόλυτη επιτυχία το πλάνο του, ενώ πιστώνεται σε μεγάλο ποσοστό την ριζική αλλαγή των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ στο κομμάτι της πνευματικής προσέγγισης των παιχνιδιών.

Αρκετοί από τους παίκτες της περασμένης περιόδου, φέτος εμφανίζονται βελτιωμένοι σε όλα τα επίπεδα και με άλλη αυτοπεποίθηση. Σαν να μην είναι οι ίδιες προσωπικότητες.

Είναι, επίσης, εξαιρετικός στη διαχείριση των συναισθημάτων. Με βασικό στοιχείο την ηρεμία και την ωριμότητα, δεν πρόκειται να προβεί σε υπερβολικές αντιδράσεις. Και στα καλά και στα άσχημα.

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο στη μέχρι σήμερα θετική παρουσία του ΟΦΗ έχουν αναμφισβήτητα και οι συνεργάτες του, ωστόσο δεν είναι ψέμα ότι ο Σίμος έχει τη φυσιογνωμία, τις γνώσεις και τον χαρακτήρα για να οδηγήσει τον Όμιλο στην καινούργια εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο «μεταγραφές» που έρχονται

Δέκα με τόνο: Οι πρωταγωνιστές των πρώτων 10 αγωνιστικών

Να διορθώσει την κακή «συνήθεια»

Φιλικό ΟΦΗ-ΠΟΑ το Σάββατο

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.