Η επίθεση δεν χωράει λάθος επιλογές

Απόψεις

Οι 7-9 μεταγραφές που θα κάνει ο ΟΦΗ μπορεί να μη φαίνονται πολλές, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να είναι ποιοτικές!

Τι έλεγε ο συγχωρεμένος ο Παναγούλιας; «Ένα γκολ ρε, τι σας ζητάω;» Κάπως έτσι ήταν όλος ο ΟΦΗ την περασμένη σεζόν. Μία ατάκα, μία χρονιά. Δύο επιθετικοί, ένα γκολ. Κανένα ο Γιάννου σε 15 παιχνίδια, ένα ο Καστάνιος σε 8. Και ευτυχώς που υπήρχε ένας Σαρδινέρο -που το παιδί δεν είναι επιθετικός, αλλά η ανάγκη τον έκανε- και έβγαλε το φίδι από την τρύπα.

Ωραίες, λοιπόν, οι αναλύσεις που κάνουμε και σούπερ-ντούπερ αυτά που γράφουμε για τον ΟΦΗ της νέας χρονιάς και το υπό διαμόρφωση ρόστερ, αλλά είναι κάποια πράγματα που εμπεριέχουν τη λέξη «πρέπει». Και στην περίπτωση του Ομίλου, ΠΡΕΠΕΙ να πάρει επιθετικό.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό και σύνθετο ταυτόχρονα. Γι' αυτό είναι ωραίο, γιατί έχει τη λογική του παραλόγου. Μόνο που στον ΟΦΗ την περσινή χρονιά και μετά την πώληση του Φιγκεϊρέντο, κυριάρχησε μόνο το παράλογο. Ο ΟΦΗ έπαιζε ουσιαστικά χωρίς φορ και έβγαλε μία ολόκληρη χρονιά παίρνοντας 1 γκολ από τους επιθετικούς του: ολογράφως ΕΝΑ.

Η κρητική ομάδα θα κινηθεί για φορ, αυτό είναι δεδομένο. Και θα κινηθεί για ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει ό,τι δεν έδωσαν Γιάννου και Καστάνιος μαζί. Και άντε να βγάλουμε από την εξίσωση τον Καστάνιος που ήρθε τον χειμώνα και επί της ουσίας αποκτήθηκε για το μέλλον. Όχι ότι αποτελεί δικαιολογία, αλλά τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση τα συμπεράσματα θα βγουν φέτος και η κριτική θα γίνει με ασφαλή κριτήρια.

Στην περίπτωση του Γιάννου, όμως, η επιλογή ήταν αποτυχημένη. Και δεν γνωρίζω αν θα του δοθεί δεύτερη ευκαιρία ή αν θα γίνει προσπάθεια αποδέσμευσης, αλλά ο ΟΦΗ πρέπει να κινηθεί ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεσης. Και όχι για να προσθέσει ακόμη έναν φορ, αλλά για να προσθέσει τον φορ που θα κάνει τη διαφορά.

Φιγκεϊρέντο δεν βρίσκεις. Ήταν μία value for money περίπτωση, μία στις τόσες που σπανίζουν. Ο ΟΦΗ στάθηκε τυχερός, το σκάουτινγκ ήταν εξαιρετικό, αλλά μετά τον Βραζιλιάνο... το χάος. Η αντικατάσταση δεν πέτυχε και φέτος, χωρίς την πίεση του χρόνου, οφείλουν να διορθώσουν το λάθος.

Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να βγεις στην αγορά για να βρεις επιθετικό, αλλά ορισμένες φορές υπάρχουν και κάποιες αυτονόητες περιπτώσεις που δεν εμπεριέχουν ρίσκο. Έχει τέτοια η αγορά. Ίσως τέτοια να ήταν και ο Γιάννου όταν οι επικεφαλής αποφάσισαν να τον αποκτήσουν. Δεν βγήκε. Άρα τα κριτήρια πρέπει να είναι πιο αυστηρά. Απλά τα πράγματα.

Οι 7-9 μεταγραφές που θα κάνει ο ΟΦΗ το καλοκαίρι μπορεί να μη φαίνονται πολλές, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να είναι ποιοτικές. Μία προς μία. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν γιατί ο ΟΦΗ δεν έχει τα περιθώρια να μπει πάλι σε μία ανούσια εσωστρέφεια. Θα είναι κρίμα να μπει πάλι σε ένα φαύλο κύκλο κριτικής για τις επιλογές του. Φέτος θέλει μεταγραφές «to the point». Θέλει έναν ντε Γκουζμάν για την επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «πάθημα Σελίμοβιτς» να γίνει μάθημα

Επίσημο: Ο Τζόναθαν... έγινε Κρητικός!

Τρομερός ντε Γκουζμάν: «Εκουζουλάθηκα στην Κρήτη»!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.