Το «πάθημα Σελίμοβιτς» να γίνει μάθημα

Απόψεις

Η δύσκολη περίπτωση του Σελίμοβιτς και το πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα για το μέλλον

Ένα χρόνο μετά την απόκτησή του και αφού μεσολάβησαν εμφανίσεις που δεν ικανοποίησαν ή τουλάχιστον «δεν έβγαλαν τα λεφτά» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, ο ΟΦΗ βρίσκεται μπροστά στη δύσκολη περίπτωση του Βαχίντ Σελίμοβιτς. Ενός ποδοσφαιριστή που φαίνεται ότι δεν είναι στα πλάνα του τεχνικού επιτελείου, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται (και είναι) μία δύσκολη περίπτωση αποδέσμευσης.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι στο εφετινό καλοκαίρι του ΟΦΗ το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο στις μεταγραφές, αλλά και στις αποχωρήσεις. Για να φτάσει το ρόστερ σε έναν αριθμό 26-27 ποδοσφαιριστών θα πρέπει να γίνουν πολλές αποχωρήσεις και να παρθούν γενναίες αποφάσεις.

Μία εξ αυτών αφορά τον υψηλόσωμο αμυντικό από το Λουξεμβούργο, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον ΟΦΗ και για να «πει» το «αντίο» θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα στην αποζημίωση. Κι εδώ ακριβώς είναι όλο το «ζουμί» του καλοκαιριού για να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το παζλ της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου έχει ήδη σηκώσει μανίκια αναλαμβάνοντας τον δύσκολο ρόλο των διαπραγματεύσεων, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η δουλειά του και αυτό καλείται να κάνει. Να βρει τις λύσεις, να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις, να έρθουν τα όσο το δυνατόν «βελούδινα διαζύγια» και να προχωρήσει η κρητική ομάδα στις επόμενες κινήσεις.

Ο Σελίμοβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που για τον ΟΦΗ θα ήταν ιδανική η περίπτωση να αποχωρήσει, αλλά ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά αν αυτό τελικά θα γίνει. Εδώ, βέβαια, γεννάται το εύλογο ερώτημα: ο ΟΦΗ θα κρατήσει έναν παίκτη... επειδή δεν μπορεί να τον διώξει;

Η «καυτή πατάτα» είναι στον Λυσάνδρου για να «σπάσει» το συμβόλαιο του Σελίμοβιτς με το λιγότερο κόστος για την ΠΑΕ. Αν ο ποδοσφαιριστής ικανοποιηθεί από την πρόταση τότε θα περάσει την πόρτα της εξόδου, αλλά το επαναλαμβάνουμε η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η συνεργασία λόγω αδυναμίας συμφωνίας.

Αυτά, βέβαια, είναι τα λάθη σε αποφάσεις από τον περσινό προγραμματισμό που θα πρέπει να αποφευχθούν εφέτος. Λάθη κυρίως στις επιλογές παικτών που ο ΟΦΗ «χρυσοπληρώνει» για τα οικονομικά του δεδομένα και στάνταρς χωρίς να παίρνει αυτό που περίμενε.

Η περίπτωση του 24χρονου αμυντικού κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη σωστών επιλογών την τρέχουσα μεταγραφική σεζόν. Επιλογών που όχι μόνο θα είναι «value for money», αλλά δεν θα αποτελούν ολόκληρη τη σεζόν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Είναι λογικό να μη σου βγει μία μεταγραφή, παντού συμβαίνει, αλλά αν το συνολικό πρόσημο είναι αρνητικό τότε πρέπει να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια επιλογών. Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, ο ΟΦΗ δεν έχει την πολυτέλεια να αποκτήσει... άλλους Σελίμοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τζόναθαν τον ισχυροποιεί

Ένας άλλος ΟΦΗ, ένα άλλο «Γεντί Κουλέ»

Η Ολλανδία θα «χτίσει» ομάδα και χαρακτήρα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.