Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ... είναι νύχτα

Απόψεις

Ο Σίμος έφυγε χωρίς να πάρει μαζί του αυτά και αυτούς που τον οδήγησαν στην αποτυχία. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Ο Γιώργος Σίμος έφυγε αφήνοντας πίσω του τα συντρίμμια μιας ομάδας την οποία μόλις πέρσι έβγαλε στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Ναι, ο χειρότερος (βάσει ισοζυγίου νικών-ηττών και όχι μόνο) προπονητής στην ιστορία του ΟΦΗ θα βάλει πάνω-πάνω στο βιογραφικό του ότι ήταν ο πρώτος μετά τον εμβληματικό Γκέραρντ προπονητής, υπό την καθοδήγηση του οποίου ο ΟΦΗ έπαιξε έστω ένα ματς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν είναι από τα θαύματα που συμβαίνουν συχνά στο ποδόσφαιρο, είναι από τα απίθανα που μόνο στον ΟΦΗ συμβαίνουν.

Ο Σίμος έφυγε σαν αποτυχημένος, όπως του άξιζε δηλαδή, χωρίς όμως να πάρει μαζί του αυτά που τον οδήγησαν στην αποτυχία. Και κυρίως χωρίς να πάρει μαζί του αυτούς που τον έσπρωξαν προς την ταπεινωτική έξοδο, διατηρώντας τον τόσο καιρό στη θέση του σε πείσμα των ολέθριων συνεπειών αυτής της -στα όρια της εμμονικής διαταραχής- επιλογής τους.

Έφυγε ο προπονητής, ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος, αλλά μένουν οι προϊστάμενοί του, δηλαδή το σημαντικότερο. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επόμενη μέρα μιας ομάδας που έχει απωλέσει κάθε ίχνος ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας στο όνομα ενός πρότζεκτ που εδώ και καιρό έχει προσλάβει διαστάσεις αστικού μύθου αν όχι επαρχιακού ανεκδότου.

Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ δεν είναι καν μέρα, είναι νύχτα. Η ήττα με κάτω τα χέρια (και) από τη μεικτή μισθοφόρων του Κούγια είναι το τραύμα στο γόητρο της ομάδας που δεν πρόκειται ποτέ να επουλωθεί. Κρίμα το πανό που έφτιαξαν και κρέμασαν οι οπαδοί του ΟΦΗ στα σύρματα της 4, είναι οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος της περίστασης. Είναι οι μόνοι που ξέρουν τι έχει περάσει αυτή η ομάδα για να κερδίσει την περηφάνεια της και οι μόνοι που ξέρουν πόσο σκληρό είναι να τη χάνεις.

Ο ΟΦΗ ακόμα κι όταν διαλυόταν έπαιζε και κέρδιζε τον -επίδοξο πρωταθλητή τότε- ΠΑΟΚ, έπαιζε για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, δεν γινόταν έρμαιο στα πόδια του κάθε Ντουρμισάι. Ακόμα κι αν γίνει το θαύμα και ο ΟΦΗ σώσει στο τέλος την κατηγορία, κανείς δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι και χρόνο στους -φυσικούς και ηθικούς- αυτουργούς των φετινών εγκλημάτων. Έχουν οριστικά κριθεί και απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς. Ας εξηγήσει κάποιος σε απλά ελληνοαμερικανικά στον Μάικ Μπούση τι σημαίνει αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε ο Σίμος: «Ήταν τιμή μου, εγώ έχω την ευθύνη»

Η αποχώρηση του Γιώργου Σίμου από το «Γεντί Κουλέ»

Τα άκουσαν Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς

Γιώργος Σίμος, 20 μήνες μετά...

Το αντίο του ΟΦΗ στον Σίμο

Η βαθμολογία

Ο Σίμος έφυγε... αλλά έμειναν οι κλώνοι του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.