Η καλή αρχή θα φέρει ηρεμία και «απογείωση»

Απόψεις

Το ξεκίνημα της περιόδου θα καθορίσει αρκετά πράγματα στον ΟΦΗ

Ο Όμιλος μπαίνει σε εβδομάδα πρωταθλήματος και η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων έχει αρχίσει.

Οι τελευταίες προσθήκες έχουν δυναμώσει, όπως φαίνεται, αρκετά το σύνολο του Νίκου Νιόπλια, το οποίο περιμένει μέσα στη σεζόν τους Ναμπί, Τσιλιανίδη και Στάικο, για να γίνει ακόμη ισχυρότερο. Οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν ποιότητα και βάθος, αλλά πρέπει να δουλέψουν σκληρά για ν’ αποκτήσουν ομοιογένεια και να δημιουργήσουν ένα σωστά δομημένο συγκρότημα.

Η περυσινή χρονιά αποτελεί φυσικά παράδειγμα προς αποφυγή και στον ηρακλειώτικο σύλλογο δε θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια λάθη, που έφεραν την ομάδα στο… χείλος του γκρεμού.

Στο μεταγραφικό «παζάρι», έτσι, προχώρησαν μεθοδικά και στοχευμένα, με στόχο την αναβάθμιση του ρόστερ. Τα πάντα, βέβαια, όσον αφορά στην επιτυχία των επιλογών, θα φανούν στο χορτάρι.

Μια πρώτη εκτίμηση, πάντως, θέλει τον ΟΦΗ να παρουσιάζεται αρκετά ενισχυμένος στην καινούργια Super League 1. Ο στόχος, μάλιστα, έχει οριοθετηθεί διά στόματος Μηνά Λυσάνδρου. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ξεκαθάρισε πως το ζητούμενο δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από την είσοδο στα πλέι οφ.

Θεωρητικά οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να «χτυπήσουν» την εξάδα, όμως όλα θα φανούν στην πράξη. Μία σημαντική παράμετρος, η οποία ίσως καθορίσει πολλά πράγματα, είναι τα αποτελέσματα του ΟΦΗ μέχρι την 5η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ηρακλείου έχει ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και με το «καλημέρα» δοκιμάζεται. Αντιμετωπίζει κατά σειρά Άρη (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

Ο ΟΦΗ, δηλαδή, θα παίξει με τους περισσότερους εκ των διεκδικητών για μία θέση στην εξάδα, οπότε σ’ αυτό το «πακέτο» των αναμετρήσεων ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός.

Η συγκομιδή όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο καλύτερη ψυχολογία θα φέρει. Και σε περίπτωση που οι «ασπρόμαυροι» βγάλουν επιτυχημένα αυτή την πεντάδα αναμετρήσεων, δε θα έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο, τώρα, χρόνος σίγουρα θα υπάρχει, αλλά θ’ αυξηθεί η πίεση για συγκέντρωση βαθμών, προκειμένου να μη μείνει ο Όμιλος πίσω από νωρίς. Ένα δυνατό μπάσιμο, επομένως, στη σεζόν θα δώσει ώθηση στον ηρακλειώτικο σύλλογο για να βρεθεί και πάλι ψηλά στη γενική κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψήφισε την καλύτερη μεταγραφή του ΟΦΗ

Δύο μεταγραφές ακόμα για το... κερασάκι στην τούρτα

Δύο παίκτες θέλει ακόμα ο ΟΦΗ: Τον εξτρέμ και τον 12ο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.