Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Απόψεις

Τι πρέπει και τι μπορεί να έχει ο ΟΦΗ για να κερδίσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Το ματς με την ΑΕΚ είναι για τον ΟΦΗ ό,τι ήταν και το ματς με τον Άρη: μια καλή ευκαιρία να ξανασυστηθεί σε φίλους και εχθρούς.

Την πρώτη ευκαιρία δεν την άφησε να χαθεί, μα ούτε και την άρπαξε από τα μαλλιά. Η δεύτερη ευκαιρία είναι καλύτερη από την πρώτη όχι μόνο επειδή η φετινή ΑΕΚ είναι καλύτερη από αυτόν τον Άρη, αλλά και διότι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με τον κόσμο παρόντα. Το κανονικό Γεντί Κουλέ μπορεί να κάνει τον ΟΦΗ καλύτερο όχι μόνο από τον αντίπαλο, αλλά και από τον εαυτό του. Να του δώσει ό,τι του λείπει, να πάρει από τον αντίπαλο ό,τι του περισσεύει. Η ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς και των ουκ ολίγων ακριβών μεταγραφών με τις οποίες επιχειρεί ο Μελισσανίδης να ξεπλύνει τη ντροπή του αποκλεισμού από τη Βελέζ, έχει περίσσευμα ποιοτικών παικτών στο κομμάτι όπου ο ΟΦΗ του Νιόπλια εμφανίζεται, αισθάνεται (και μάλλον είναι στην παρούσα φάση) πιο δυνατός.

---> Δείτε την αποστολή του ΟΦΗ για το ματς της Κυριακής (18.15 - Live, Capitano.gr)

Η μεσοεπιθετική πληρότητα της ΑΕΚ κόντρα στη μεσοαμυντική ετοιμότητα του ΟΦΗ - αυτό (θα) είναι το παιχνίδι. Μοιάζει με κατάσταση Χαριλάου, αλλά δεν είναι. Διότι τα ντέρμπι στο Γεντί Κουλέ δεν κερδίζονται μόνο με την άμυνα - παίζει και η επίθεση μπάλα. Αν από τα φιλικά και το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν προέκυψε ένα ερωτηματικό, είναι ακριβώς αυτό: στην επίθεση τι κάνουμε; Κι αν προέκυψε το ερωτηματικό, είναι ακριβώς επειδή φαίνεται πως δεν κάνουμε ό,τι πρέπει, ελπίζω πως δεν κάνουμε και ό,τι μπορούμε. Διότι αν μπορούμε μόνο αυτό που είδαμε στο Χαριλάου, στην Ολλανδία και στο Βόλο, θα χρειαστεί να μπορέσουμε περισσότερο. Να υπερβούμε δηλαδή εαυτούς, με την ελπίδα ότι αυτό θα επαρκεί για να υπερβούμε και το εμπόδιο του αντιπάλου - το εμπόδιο της ΑΕΚ είναι υψηλό, μάλλον υψηλότερο από του Άρη, από τα υψηλότερα που θα κληθεί να υπερβεί ο φετινός ΟΦΗ.

Ο περσινός ήταν αδύνατον να τα υπερβεί, ο προπέρσινος όχι. Το εμπόδιο της ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ ο ΟΦΗ του Σεμέντο, του Τσιλιανίδη και του Φιγκεϊρέντο, ο ΟΦΗ των εξτρέμ και του φορ, ο ΟΦΗ του Σίμου, το υπερέβη. Κι αν το υπερέβη ο ΟΦΗ του Σίμου, εξυπακούεται ότι μπορεί να το υπερβεί ο ΟΦΗ του Νιόπλια. Κι ας μην έχει ούτε Σεμέντο ούτε Τσιλιανίδη ούτε Φιγκεϊρέντο. Η ιστορία λέει ότι ένας Νιόπλιας ίσως και να είναι αρκετός. Κάποτε ως ποδοσφαιριστής είχε νικήσει μόνος του την ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ με τον πιο απίθανο τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί: με δυο κεφαλιές. Ήταν η εποχή που ο ΟΦΗ του Νιόπλια κοιτούσε στα μάτια την ΑΕΚ του Μανωλά. Ο ΟΦΗ του Γκέραρντ την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς.

Όταν τα ματς του ΟΦΗ με την ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ ξαναγίνουν ντέρμπι, τότε οι δυο εποχές θα συναντηθούν και ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει από την αρχή. Αφήστε το, τώρα που το ξανασκέφτομαι, νίκη αύριο με την ΑΕΚ κι ας είναι και με το στανιό! Αν μπορεί να την εγγυηθεί η άμυνα, ας παίξουμε άμυνα. Αν όχι, ας παίξουμε τα ρέστα μας. Η επίθεση θέλει δουλειά και χρόνο. Ο «Σεμέντο» δεν ήρθε (ούτε στην εξτρά μεταγραφική για τους ελεύθερους) και ο Τσιλιανίδης αργεί ακόμη. Εκτός αν ο Νιόπλιας κρύβει κι άλλη έκπληξη στο μανίκι. Και άμυνα και επίθεση και όποιον πάρει ο Χάρος. Δυο κεφαλιές υπόθεση είναι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαρινάκης εκτός, Λυμπεράκης εντός: Η αποστολή του ΟΦΗ με ΑΕΚ

Η επιστρΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ»: Τι πρέπει να γνωρίζετε ενόψει ΑΕΚ

Η ανάλυση της ΑΕΚ από τον Νίκο Νιόπλια

Στα ίδια μέρη θα συναντηθούνε…

Αυτός ο αγώνας χρειάζεται... 12 παίκτες!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.