Ο αγχωμένος Βαφέας και ο Ζοάο που θέλει χρόνο

ΟΦΗ

​Τι έκαναν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ στο ντεμπούτο τους; To άγχος του Βαφέα και η ποιότητα του Ζοάο Βίκτορ.

Ήταν δεδομένο ότι ο ΟΦΗ θα κατέβει κόντρα στον ΠΑΟΚ με πολλά νέα πρόσωπα. Ήταν επίσης δεδομένο ότι θα πάει στην Τούμπα με τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα στη χειμερινή σεζόν να είναι στο αρχικό σχήμα. Έτσι, κόντρα στον Δικέφαλο είδαμε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι τους Νίκο Βαφέα και Ζοάο Βίκτορ. Και παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ματς είχε τις ιδιαιτερότητές του, βγάλαμε τα πρώτα συμπεράσματα για τους δύο παίκτες.

Ο Βαφέας δεν έχει σχέση με τον... Βαφέα

Ο νεαρός αμυντικός ξεκίνησε βασικός και πήρε το μαρκάρισμα του Άκπομ. Στο πρώτο μέρος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, αν και φαινόταν να έχει άγχος, ενώ στο δεύτερο επηρεάστηκε σαφώς από τη γενικότερη εικόνα του Ομίλου και τον... πήρε η κάτω βόλτα.

Η εμφάνισή του ήταν ενθαρρυντική και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Το σίγουρο είναι ότι έδειξε πως δεν πρόκειται για τον... παλιό Βαφέα, αυτόν της πρώτης του θητείας στον ΟΦΗ. Δείχνει πιο ώριμος και πιο αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Προφανώς από ένα ματς δεν βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα, αλλά είναι ένα πρώτο δείγμα.

Δεν έκανε τη σούπερ ντούπερ εμφάνιση, δεν μπορούσε να μιλάμε για τέτοια όταν το κοντέρ έχει 'γράψει' ένα βαρύ 4-0, αλλά σε γενικές γραμμές φάνηκε έτοιμος να βοηθήσει και να αποτελέσει μία σημαντική λύση στην άμυνα της κρητικής ομάδας.

Δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, αλλά επειδή έχει γίνει πολλή κουβέντα για την εφετινή άμυνα του ΟΦΗ, ο Βαφέας έρχεται να βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια. Και αυτή η πρόβλεψη δεν εμπεριέχει ρίσκο, αλλά έρχεται μετά την καταγραφή της εικόνας του στο ντεμπούτο του στην Τούμπα: είχε θετικό πρόσημο έστω και οριακά. Θα αποτελέσει ακόμα μία (εναλλακτική) λύση.

Ο Ζοάο Βίκτορ θέλει χρόνο

Από την πρώτη του επαφή με την μπάλα γινόταν αντιληπτή η ποιότητά του. Σκοπός του ήταν οι σωστές μεταβιβάσεις στην πίεση του ΠΑΟΚ, έκανε κάποιες λάθος πάσες, δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Περισσότερο έδειξε λίγο 'έξω από τα νερά του', κάτι λογικό αφού ήταν η πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΟΦΗ και μάλιστα σε μία ενδεκάδα που είναι απίθανο να ξαναδούμε σε επίσημο παιχνίδι. Το σίγουρο είναι ότι γνωρίζει τη θέση και αυτό που θέλει είναι ρυθμός για να έχει και την απαιτούμενη διάρκεια.

Αυτό που ξεχώρισε, πέραν της ποιότητάς του, είναι η δύναμή του. Έμπαινε στις φάσεις, διεκδικούσε μπάλες, δεν φοβόταν να ρισκάρει. Ερωτηματικό αν θα είναι έτοιμος απόλυτα στα ματς που ο ΟΦΗ θα τον έχει ανάγκη. Αστερίσκος για τη Τούμπα, αφού έκανε ντεμπούτο σε μία αναμέτρηση με υψηλό δείκτη δυσκολίας και απαιτήσεων, σε μία ομάδα που οι απουσίες έφταναν σχεδόν... μία ενδεκάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Ο Σωτηρίου χτύπησε στο δοκάρι

Αγωνία με Νέιρα

Οι δηλώσεις του Σίμου

Η βαθμολογία της Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.