Η μεταγραφολογία και το πρωτόγνωρο του πράγματος

Απόψεις

Η μεταγραφολογία, οι στόχοι, οι προσθήκες και τα ζητήματα που «καίνε».

Απρίλιο μήνα, δεν έχει μπει καλά-καλά ο Μάης ακόμα και από τη στιγμή που τα πλέι άουτ είναι μία τυπική διαδικασία για τον -άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος- ΟΦΗ, είναι λογικό η προσοχή και η επικαιρότητα να στρέφονται στο μεταγραφικό κομμάτι.

Νωρίς είναι ακόμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη μεταγραφολογία ουχί τον σχεδιασμό από πλευράς των επικεφαλής, φαντάζει λίγο παράταιρο όλο αυτό με βάση την εποχή, αλλά από την άλλη είναι προτιμότερη η όποια συζήτηση για μεταγραφές από το άγχος το περσινό για την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Αν μη τι άλλο αυτό συνιστά πρόοδο.

Στον ΟΦΗ, πάντως, δεν πρόκειται να αφήσουν τη μεταγραφολογία να... ξεφύγει και αυτό φάνηκε στην περίπτωση του Σωτήρη Νίνη. Πάνω που αναπτύχθηκαν φημολογίες, ο Όμιλος το ξέκοψε εξ αρχής και έβγαλε εκτός κάδρου τον έμπειρο μεσοεπιθετικό.

Στον ΟΦΗ, εξάλλου, οι στόχοι έχουν εντοπιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξέρει τι θέλει η Κρητική ομάδα και που χρειάζεται ενίσχυση, ξέρει που θα "χτυπήσει", αλλά ταυτόχρονα περιμένει τις εξελίξεις στα "καυτά" ζητήματα. Το ένα είναι ο Φελίπε και το άλλο ο Λάμπρου.

Στον ΟΦΗ δεν θέλουν να γίνουν σίριαλ τα συγκεκριμένα ζητήματα, ειδικά στην περίπτωση του Βραζιλιάνου φορ και ευελπιστούν σύντομα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν επιθυμούν να τραβήξουν σε μάκρος οι δύο υποθέσεις και να απασχολήσουν την επικαιρότητα όλο το καλοκαίρι και είναι λογικό. Πρόκειται για δύο κομβικούς ποδοσφαιριστές, για τους οποίους ο Ομιλος ήδη έχει κάνει τις διεργασίες -ειδικά για τον Λάμπρου- και στόχος είναι να ξεκαθαριστούν τα πράγματα ώστε να κινηθεί αναλόγως.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι η ενίσχυση ασχέτως με την κατάληξη που θα έχει η παραμονή ή όχι των δύο ποδοσφαιριστών. Ταυτόχρονα είναι και το θέμα των αποχωρήσεων που φαντάζει γρίφος για δυνατούς λύτες. Δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις Καστάνιος και Σελίμοβιτς που έχουν συμβόλαιο και είναι στη λίστα της... εξόδου (με τον πρώτο πιο κοντά), είναι και άλλοι παίκτες που το μέλλον τους είναι αμφίβολο.

Σε όλα αυτά προσθέστε και το θέμα με τα συμβόλαια που λήγουν. Βάτερμαν, Κοροβέσης και Γιαννούλης. Για τους δύο πρώτους τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, για τον Γιαννούλη όλα είναι ανοιχτά.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο ΟΦΗ προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ειδικά από τη στιγμή που η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεδομένα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Κρητική ομάδα να αναπτύσσεται μεταγραφολογία από τον Απρίλιο γι' αυτό το λόγο "φρενάρουν" τις όποιες φημολογίες, όπως αυτή του Νίνη, τώρα που είναι νωρίς για να μη ξεφύγει η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κανένα ενδιαφέρον του ΟΦΗ για Νίνη

Του χρόνου θα φανεί αν κατέβηκε από το «τρενάκι»

«O Φελίπε είναι χαρούμενος στον ΟΦΗ, αποφασίζει η Σπόρτινγκ»

Οι «φευγάτοι», οι παραμονές και οι προσθήκες

«Τελειώνει» από τον ΟΦΗ ο Καστάνιος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.