Οι «φευγάτοι», οι παραμονές και οι προσθήκες

ΟΦΗ

Τι ψάχνει ο ΟΦΗ στο μεταγραφικό «παζάρι» και τι γίνεται με τις αποχωρήσεις;

Και έρχεται το κρίσιμο ερώτημα που πληθαίνει όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και την έναρξη της μεταγραφικής σεζόν. Πού χρειάζεται ενίσχυση ο ΟΦΗ;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο ΟΦΗ θα πάρει παίκτες στη θέση που θα παρουσιαστούν απώλειες. Οταν λέμε απώλειες εννοούμε τις περιπτώσεις σαν κι αυτές των Λάμπρου και Φελίπε, για τις οποίες ναι μεν ο ΟΦΗ δουλεύει πάνω σε αυτές, αλλά ουδείς γνωρίζει την κατάληξή τους. Δεν θα παραμείνει ο Λάμπρου; Θα πάρει παίκτη στο αριστερό άκρο. Δεν θα παραμείνει ο Φελίπε; Θα πάρει παίκτη στην επίθεση.

Από κει και πέρα, ας δούμε πιο συγκεκριμένα την κατάσταση σε όλες τις γραμμές. Επασί, Μανδάς, Σηφάκης, Σωτηρίου και Βάτερμαν είναι οι γκολκίπερ. Με Βάτερμαν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, μάλιστα φέρεται ήδη ο Ολλανδός γκολκίπερ να έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μανδάς και Επασί δεν το κουνάνε, εκτός αν προκύψει πρόταση για τον Καμερουνέζο οπότε πάμε σε άλλη συζήτηση και το ερωτηματικό έχει να κάνει με τους Σηφάκη και Σωτηρίου. Ένας μένει, ένας φεύγει ή μένουν και οι δύο και ο Όμιλος πάει την επόμενη χρονιά με τετράδα τερματοφυλάκων, αλλά πάντα βασικό τον Επασί.

Στην άμυνα ο ΟΦΗ θα πάει για στόπερ ανεξάρτητα με την περίπτωση Γιαννούλη και το αν θα ανανεωθεί ή όχι το συμβόλαιό του. Σε περίπτωση που δεν μείνει δεν αποκλείεται ο Ομιλος να πάει για δύο στόπερ. Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση Σελίμοβιτς εκτός αν δεν προχωρήσει ούτε τώρα, όπως τον Γενάρη, το "διαζύγιο".

Δεδομένα πηγαίνει και για αριστερό μπακ, για να έχει ένα δυνατό δίδυμο από εκείνη την πλευρά μαζί με τον Μπαλογιάννη, αφού ο Κοροβέσης φαίνεται απίθανο να μείνει και ο Λυμπεράκης πιθανόν να ακολουθήσει τον δρόμο του Γρίβα και να δοθεί δανεικός.

Στη μεσαία γραμμή ο ΟΦΗ θέλει έναν νέο Γκαγιέγος και αναζητά και έναν μέσο "τρεχαντήρι", όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Έναν ποδοσφαιριστή που θα δίνει ανάσες στον Μεγιάδο και θα έχει κατά κύριο λόγο αμυντικά χαρακτηριστικά.

Στα εξτρέμ τα πράγματα είναι θολά. Δεν είναι μόνο το θέμα με τον Λάμπρου και αν θα παραμείνει, αλλά και τι θα γίνει με τις έξτρα λύσεις αφού όπως φάνηκε οι περσινές μεταγραφές δεν "βγήκαν" (βλέπε φαν Ντάινεν και Καμάου). Σε αυτά προσθέστε και τον Γρίβα, ο οποίος επιστρέφει από τον δανεισμό, είχε εξαιρετικές επιδόσεις, έρχεται ανανεωμένος και θα περάσει από το "μικροσκόπιο" του Νιόπλια για το αν αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία.

Στην επίθεση υπάρχει ο Ντουρμισάι (Καστάνιος δεν υπολογίζεται) του οποίου την αξία γνωρίζουμε όλοι, την είδαμε φέτος (δυστυχώς) για λίγο αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και άπαντες ελπίζουν του χρόνου να είναι η καλύτερη εσωτερική "μεταγραφή". Προφανώς, όμως, ο "Ντούρμι" δεν φτάνει κι εδώ μπαίνει στο κάδρο ο Φελίπε. Αν μείνει, ο ΟΦΗ έχει καλυφθεί (και με το παραπάνω), σε αντίθετη περίπτωση θα ενεργοποιήσει τις λύσεις που έχουν προκριθεί.

Για το σύνολο των μεταγραφών, αριθμητικά, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά. Αν πρέπει να κάνουμε μία πρόβλεψη, θα επιλέγαμε τον αριθμό "6", αλλά ακόμα είναι νωρίς και όλα είναι ρευστά. Το σίγουρο είναι πως σε αυτό το "παζάρι" ο ΟΦΗ δεν θέλει πολλές κινήσεις, αλλά λίγες, στοχευμένες και καλές που θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Και το σημαντικότερο είναι να του βγουν αν όχι όλες οι περισσότερες γιατί μόνο έτσι θα είναι κερδισμένος. Το σίγουρο επίσης είναι ότι δεν θα έχουμε ενδιαφέρον μόνο στο ποιοι θα έρθουν στον ΟΦΗ, αλλά και στο ποιοι θα φύγουν για να γίνει το σχετικό ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Κι εδώ δεν αποκλείεται να έχουμε ένα "καυτό" καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «ασπίδα» του Νιόπλια και η πρόκληση της «ευρωπαϊκής» χρονιάς

Γκαγιέγος και Τοράλ έδειξαν τον δρόμο

Ο ΟΦΗ καλείται να ξεπεράσει τα όρια του για τον Λουίζ Φελίπε


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.