Η νέα μεταγραφική πολιτική διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος

Απόψεις

Το ξεκαθάρισμα του ρόστερ, οι κανονικές μεταγραφές χωρίς ρίσκο, τα διετή συμβόλαια και τα νέα δεδομένα στον ΟΦΗ.

H λύση της συνεργασίας με τον φαν Ντάινεν ήταν ακόμα μία που έρχεται να προστεθεί στο μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα του ρόστερ που έγινε στον ΟΦΗ. Κι αν δεν είναι το μεγαλύτερο σε μία γενικολογία είναι δεδομένα το μεγαλύτερο επί εποχής Μπούση.

Από τις αρχές του καλοκαιριού ο ΟΦΗ διώχνει παίκτες. Είτε με αποδεσμεύσεις είτε με πωλήσεις. Αισίως ο 30χρονος Ολλανδός είναι ο τελευταίος, χρονικά, που περνάει την πόρτα της εξόδου. Ο ΟΦΗ γλιτώνει από παίκτες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και ήταν στα πλάνα του Νιόπλια, γλιτώνει και από χρήματα. Τα οποία έριξε στο μεταγραφικό "παζάρι" για να κάνει τις υπερβάσεις. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόκτηση του Έρικ Λάρσον.

Επί της ουσίας οι επικεφαλής με τις εφετινές αποχωρήσεις διόρθωσαν τα δικά τους λάθη και ταυτόχρονα με τις μεταγραφές που έγιναν έδειξαν πως μαθαίνουν. Οχι πάνω από διετή συμβόλαια, εκτός αν είναι κάποια σούπερ ντούπερ περίπτωση και όχι ποδοσφαιριστές που "ίσως βγουν", αλλά "καλό παιδί και μαχητής".

Ποδοσφαιριστές με κανονικά βιογραφικά, από δυνατά πρωταθλήματα, με πολλές παραστάσεις. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη, ξέρεις τι ψωνίζεις. Ουχί περιπτώσεις φαν Ντάινεν ή Σελίμοβιτς που μαδούσες τη μαργαρίτα για το πότε θα κάνουν ένα καλό παιχνίδι ή προσπαθούσες να καταλάβεις για ποια θέση ακριβώς αποκτήθηκαν.

Ο Νιόπλιας το "φώναζε" από την προηγούμενη σεζόν, όταν ο ΟΦΗ έπαιζε την αγγαρεία των πλέι άουτ. Το φώναζε και από τον χειμώνα δίνοντας μία πρώτη γεύση για το καλοκαίρι. "Μεταγραφές, αλλά πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το υπάρχον ρόστερ". Το "φώναξε", αυτή τη φορά πιο εμφατικά, μετά το ταπεινωτικό 5-0 από τον Βόλό την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε που άπαντες προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν το ξέσπασμά του, αλλά ήταν τόσο απλό όσο και ξεκάθαρο: στον ΟΦΗ θα παίζουν αυτοί που μπορούν, που αξίζουν, που προσπαθούν. Τέλος οι... φιλανθρωπίες.

Και κάπως έτσι φτάσαμε μέσα Αυγούστου και ο ΟΦΗ έχει κάνει ένα γερό "λίφτινγκ" στο ρόστερ και ταυτόχρονα ενισχύθηκε με ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές (το ίδιο θα ισχύσει και για τις εναπομείνασες μεταγραφές). Tελείωσε με ποδοσφαιριστές που δεν πέρασαν ούτε τη βάση, τελείωσε με ποδοσφαιριστές που δεν έπαιζαν και περισσότερο κακό έκαναν στα αποδυτήρια παρά καλό, τελείωσε με ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στα βασικά πλάνα του προπονητή. Γενικώς τελείωσε με τα λάθη του παρελθόντος και χάραξε μία νέα πορεία στη μεταγραφική πολιτική.

Από τον Γκαγιέγος μέχρι τον Τοράλ και από τον Λάρσον μέχρι τον Ντίκο είναι μία ορθολογική πορεία προς την άνοδο. Ο ΟΦΗ μπήκε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι που του ανοίγει πόρτες και για το μέλλον, ειδικά σε αγορές που συνήθως έχουν "διαμάντια" και ταιριάζουν γενικότερα στο προφίλ των επικεφαλής. Το μόνο που απομένει είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, για την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος ο φαν Ντάινεν από τον ΟΦΗ

Το συμβόλαιο του Λάρσον και η πρόταση του ΟΦΗ

Το «καλησπέρα» του Λάρσον και το πρώτο μήνυμά του για τον ΟΦΗ

Την ήθελε το club, αλλά και οι Σαμαράδες μια τέτοια μεταγραφή!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.