​Η ουσία είναι η αλήθεια που είπε ο Νιόπλιας

Απόψεις

Ο ΟΦΗ πήγε στην Ολλανδία για να τεστάρει τις αντοχές του, αλλά και το ρόστερ. Και για το δεύτερο προέκυψαν ερωτηματικά.

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε τα φιλικά στην Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Επιστρέφει στην Κρήτη για λίγη ξεκούραση και συνέχεια των προπονήσεων, με τον στόχο πλέον να επικεντρώνεται στο τουρνουά του Βόλου, εκεί όπου ο Όμιλος ουσιαστικά θα δώσει... εξετάσεις ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Το τι έχει δείξει έως τώρα στα φιλικά ο ΟΦΗ τα διαβάσατε στο capitano.gr. Αναλύσεις, podcast και αρθρογραφίες για την εικόνα του Ομίλου, τα συν και τα πλην, τα κενά και τα ερωτηματικά. Αυτά ως προς το τακτικό κομμάτι και τι έβγαλε στο χορτάρι η ομάδα του Νιόπλια. Το σημαντικότερο, όμως, είναι κάτι εκτός γηπέδου. Είναι οι δηλώσεις του 56χρονου προπονητή μετά το ματς με την Άλκμααρ. Ανισορροπία στις γραμμές, σε κάποιες πολλοί παίκτες, σε κάποιες λίγες. Κι εδώ ακριβώς είναι το ζουμί.

Ο ΟΦΗ πήγε στην Ολλανδία για να τεστάρει τις αντοχές του σε φιλικά υψηλών απαιτήσεων και εντάσεων. Σε συνθήκες πίεσης κόντρα σε δυνατές ομάδες. Δεν έπαιξε τα φιλικά μόνο για να «χτίσει» το αγωνιστικό του προφίλ, αλλά και για να βγάλει ο Νιόπλιας τα τελικά συμπεράσματα για το ρόστερ ώστε να γίνουν οι τελευταίες πινελιές. Κι αυτές οι πινελιές δεν αφορούν μόνο τους παίκτες που θα αποκτηθούν, αλλά και αυτούς που θα φύγουν.

Ο ΟΦΗ, για παράδειγμα, δεν έχει φορ εκτός του Καστάνιος. Με Σαρδινέρο και φαν Ντάινεν απλώς καλύπτεις τρύπες, δεν κάνεις δουλειά. Ο ΟΦΗ δεν έχει επίσης άλλο 6άρι για να βοηθήσει τον Μεγιάδο. Ο ΟΦΗ έχει κεντρικά χαφ, έχει εξτρέμ, έχει και στόπερ. Μέχρι και 4 τερματοφύλακες έχει, εκ των οποίων οι τρεις είναι ενδεκαδάτοι. Οι ανισορροπίες που έλεγε και ο Νιόπλιας.

Δεν γνωρίζω αν ο ΟΦΗ τελικά θα κινηθεί για φορ, αλλά και ποια θα είναι η εξέλιξη με την περίπτωση Γκονζάλες, όπως επίσης δεν γνωρίζω πόσο προχωρημένες είναι οι επαφές με το «6άρι». Αυτό που όμως γίνεται αντιληπτό είναι το γεγονός ότι η κρητική ομάδα δεν έχει τελειώσει με τις μεταγραφές για να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, το είπε και ο τεχνικός του Ομίλου, το είδαν και οι επικεφαλής και πλέον αναμένονται οι κινήσεις.

Πολύ σωστά στον ΟΦΗ δεν κοιτούσαν τα σκορ στα έως τώρα φιλικά, αλλά τη συνολική εικόνα της ομάδας. Αυτή λοιπόν η συνολική εικόνα έχει συγκεκριμένους αστερίσκους. Χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει, δεν ήρθε η καταστροφή. Αρκεί να γίνει αυτό που πρέπει. Τόσο απλά.

ΥΓ: Για το φιλικό με τη Ναϊμέγκεν ουδέν σχόλιο. Back to back φιλικά, η κούραση εμφανής, κυρίως αυτή του μυαλού. Είκοσι μέρες σκληρής προετοιμασίας δεν ήταν και λίγες. Ο Νιόπλιας δεν χρειαζόταν το τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εικόνα θολή... σαν τις μεταγραφές

Ο ΟΦΗ θέλει και παίκτες και δουλειά

Ναϊμέγκεν-ΟΦΗ 2-0: Έχει δουλειά ακόμα

Ναϊμέγκεν-ΟΦΗ: Τα highlights του φιλικού

Γράμμος: «Θέλουμε δουλειά στην επίθεση»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.