Η πιο παράξενη προετοιμασία

21:35 | 25/07/2020

Ο κορωνοϊός φέρνει πρωτόγνωρες καταστάσεις για τον ΟΦΗ, αλλά και στο σύνολο του ποδοσφαιρικού πλανήτη

Μια εντελώς παράξενη ποδοσφαιρική χρονιά έφτασε στο τέλος, μία εντελώς παράξενη ετοιμάζεται να αρχίσει σε λίγο καιρό.

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έχουν περίπου τρεις εβδομάδες για να ξεκουραστούν ώστε να μπουν ξανά σε ρυθμό προπονήσεων και προετοιμασίας για τη νέα χρονιά. Μόνο που τώρα δεν θα υπάρχει το χρονικό διάστημα που υπό φυσιολογικές συνθήκες χρειάζονται οι ομάδες για να προετοιμαστούν αφού τα χρονικά περιθώρια είναι μικρότερα. Ο Όμιλος έχει μπροστά του λίγο καιρό για να προετοιμαστεί για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, αλλά και τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα.

Για το συγκεκριμένο θέμα είχε αναφερθεί ο Γιάννης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη: «Είναι κάτι καινούργιο, αλλά είναι κάτι καινούργιο για όλες τις ομάδες. Είναι πρωτόγνωρο για όλους. Αλλάζουν όλα, κάνουμε 4 εβδομάδες μία προετοιμασία για τη νέα σεζόν, δεν έχουμε το πρόγραμμα των 7-8 εβδομάδων. Οι χώρες ψάχνονται, το ίδιο οι ομάδες, εμείς έχουμε βγάλει ένα πρόγραμμα να πάμε τέλη Αυγούστου για να δώσουμε 3 φιλικά. Aν θα παίξουμε εντός ή εκτός Ελλάδας και Κρήτης θα δούμε. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα, όλες οι χώρες και οι ομάδες ψάχνονται. Είναι ένα πράγμα διαφορετικό, πρωτόγνωρο για όλους. Όλα αλλάζουν, άρα πρέπει να έχουμε γρήγορη προσαρμογή. Όλες οι ομάδες αρχίζουν με τα ίδια προβλήματα».

Θυμίζουμε ότι ο ΟΦΗ θα κάνει προετοιμασία στο ΒΑΚ και η πρώτη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου. Από τις 11 ως τις 14 Αυγούστου θα γίνονται τόσο προπονήσεις όσο και εργομετρικές - αιματολογικές εξετάσεις. Η άδεια των ποδοσφαιριστών θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Αυγούστου ενώ την εβδομάδα από 2-9 Αυγούστου θα κάνουν κάποιες ατομικές προπονήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tα φιλικά του ΟΦΗ, η προετοιμασία και το πιθανό ταξίδι εκτός Κρήτης

Φιλικό Εργοτέλη-ΟΦΗ στις 5 Σεπτεμβρίου

«Κλείδωσε» η… επιστροφή του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.