Η πίστη και η στήριξη του κόσμου στον ΟΦΗ του Νιόπλια

Απόψεις

O ΟΦΗ κερδίζει ξανά τον κόσμο του και αυτό πολλές φορές είναι σημαντικότερο από κάθε τι αγωνιστικό και βαθμολογικό

Τρείς επίσημοι αγώνες, τρεις βαθμοί, πολλά παραπάνω ως προς το τι άφησε σαν γεύση ο ΟΦΗ του Νιόπλια, ο ΟΦΗ της νέας χρονιάς. Μόνο που σε αυτά δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι γιατί πολλές φορές στο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα είναι πάνω από αυτό.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Όμιλος προχωράει στο πρωτάθλημα έχοντας μία σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Κι αυτή η διαφορά έχει να κάνει με τον κόσμο της ομάδας. Προφανώς πέρυσι κόσμος, ελέω κορωνοϊού, δεν υπήρχε, αλλά η ειδοποιός διαφορά δεν έχει να κάνει μόνο με την παρουσία του εφέτος, αλλά και τον χαρακτήρα που έδειξε στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης.

Λένε πως οι φίλαθλοι είναι ο αυστηρότερος κριτής. Κακά τα ψέματα οι ομάδες παίζουν, κερδίζουν, κατακτούν τίτλους για τον κόσμο τους. Ο ΟΦΗ τον είχε ανάγκη, τον ήθελε δίπλα του, ήθελε να γίνει ξανά το «Γεντί Κουλέ» μία κανονική έδρα. Το βράδυ της Τετάρτης, μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών έδειξε ακριβώς αυτό: τον χαρακτήρα του κόσμου και τη στήριξη στην ομάδα.

Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων πόσω μάλλον του ΟΦΗ ένα πράγμα ζητάνε: να μη τους κοροϊδεύεις. Να προσπαθείς και να τιμάς την φανέλα oου φοράς. Να ιδρώνεις και να ματώνεις για να φτάσεις στη νίκη. Κι αν στο τέλος της διαδρομής, στο τελευταίο σφύριγμα, δεν έχεις πετύχει το στόχο το θέμα είναι να έχεις προσπαθήσει για να φτάσεις σε αυτόν.

Ναι, ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα έτοιμος στο αγωνιστικό κομμάτι. Το λέει ο Νιόπλιας και δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε. Εξάλλου φαίνεται στο γήπεδο, φαίνεται στους αγώνες που έχει δώσει έως τώρα. Ο κόσμος, όμως, δεν στέκεται σε αυτό γιατί υπάρχει η θετική αύρα για τη συνέχεια, πιστεύει τον Νιόπλια, πιστεύει στη βελτίωση που θα έρθει και γενικότερα πιστεύει σε αυτό που βλέπει.

Ο ΟΦΗ απέχει ακόμα από το να γίνει κανονικός, αλλά οι βάσεις μπαίνουν. Αφήνει πίσω την ηττοπάθεια της περσινής σεζόν και κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί ο προπονητής του: να ματώνει ο αντίπαλος.

Mην ξεχνάτε πως η περσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Η πορεία του ΟΦΗ και τα ρήγματα που δημιουργήθηκαν έφεραν εσωστρέφεια και μία απόσταση ανάμεσα στον κόσμο και τον σύλλογο. Η γκρίνια, η κριτική, ακόμα και η αποδόμηση του πρότζεκτ συνέθεσαν μία εικόνα που μόνο πληγές άνοιξε στην κρητική ομάδα.

Και φέτος η κριτική δεν λείπει, αλλά σε ήπιους τόνους και χωρίς τις άναρθρες κραυγές. Και φέτος ο κόσμος ζητάει το κάτι παραπάνω, αλλά έχει υπομονή και πίστη και -το σημαντικότερο- τη διάθεση να στηρίξει την όλη προσπάθεια.

Το να χάνει ο ΟΦΗ 0-3 από την ΑΕΚ και ο κόσμος να συνεχίζει να τραγουδάει, λέει πολλά. Το χειροκρότημα μετά τον Αστέρα, επίσης. Ο Όμιλος κερδίζει ξανά τον κόσμο του και τον έχει δίπλα του και τούτο πολλές φορές είναι σημαντικότερο από κάθε τι αγωνιστικό και βαθμολογικό. Ο περιβόητος «12ος παίκτης» που λένε που στον ΟΦΗ μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Επιτέλους, κάτι αλλάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έμαθε να μη χάνει, θα μάθει και να κερδίζει

Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη τον περσινό ντε Γκουζμάν


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.