Η ψυχραιμία του ΟΦΗ και οι κρίσιμες απολογίες

08:18 | 08/02/2019

Οι τελευταίες εξελίξεις για το περιβόητο ΟΦΗ-Αιγινιακός. Οι απολογίες και η στάση της τωρινής διοίκησης του ΟΦΗ.

Το θέμα της πιθανής τιμωρίας του ΟΦΗ για το ματς του 2017 με τον Αιγινιαό (6-0) δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά και σίγουρα δεν βρήκε απροετοίμαστη την τωρινή διοίκηση του ΟΦΗ.

Στην κρητική ΠΑΕ όχι μόνο γνώριζαν για το θέμα και όλα τα σενάρια αυτού, αλλά έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα επί του θέματος. Μάλιστα, παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και γνωρίζουν πως ήδη έχουν αρχίσει οι απολογίες των εμπλεκομένων στο θέμα.

Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει «καπνός». Το καθησυχαστικό, όμως, έχει να κάνει με το γεγονός ότι την εισήγηση της ερευνητικής ομάδας της ΕΠΟ δεν είναι σίγουρο ότι θα την ασπαστεί το Τακτικό Δικαστήριο που αναμένεται κάποια στιγμή -όχι στο προσεχές μέλλον- να βγάλει απόφαση.

Η εισήγηση είναι καταδικαστική για την κρητική ομάδα. Υποβιβασμός, αφαίρεση βαθμών και χρηματικό πρόστιμο. Δεν είναι, όμως, κάποια τελική απόφαση και σίγουρα το όλο ζήτημα, που ήρθε ξανά στην επιφάνεια, έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Από κει και πέρα, αν επικρατήσει το ακραίο σενάριο και τιμωρηθεί ο ΟΦΗ, θα έχει το δικαίωμα της έφεσης και θα μπορεί να φτάσει μέχρι το CAS. Αλλά αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό.

Οπως έγραψε το Capitano.gr, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι απολογίες. Εχουν αρχίσει πριν από μερικές μέρες και συνεχίζονται. Οταν ολοκληρωθούν θα καταλήξουν στο πόρισμα και θα βγει η απόφαση. Τότε και μόνο τότε θα δούμε αν αυτή θα έχει σχέση με την περιβόητη εισήγηση.

Το σίγουρο είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή αμαυρώνεται μία τεράστια προσπάθεια που κάνει η νέα διοίκηση της ομάδας. Αμαυρώνεται από όψιμους «ποδοσφαιροπατέρες» που εκμεταλλεύτηκαν το όνομα του ΟΦΗ για τα likes της προσωπικής τους ματαιοδοξίας. Αλλά αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι μία άλλη κουβέντα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.