Η σωστή διαχείριση και η πιθανή ενδεκάδα του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Ηρεμία, συγκέντρωση, οι εξέδρες να κοχλάζουν και το μάτι να γυαλίζει. Η συνταγή για το αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό.

Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι πολύ πιο απλό από αυτό που παρουσιάζεται. Σύνθετο το κάνει ο τρόπος που παίζεις, σύνθετο ήταν το Σάββατο στο Περιστέρι από το 30-35 και μετά όταν ο ΟΦΗ "εξαφανίστηκε" από το γήπεδο και έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον Ατρόμητο.

Η απλότητα του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με το πως θα αντιμετωπίσεις ένα παιχνίδι και όχι πάντοτε τον αντίπαλο. Ο ΟΦΗ παίζει την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό ένα ματς που χρειάζεται να κάνει το εξής απλό: να μπει στο χορτάρι με το... μαχαίρι στα δόντια.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που αν του πάρεις την κυκλοφορία και του ανακόψεις την ορμή, βραχυκυκλώνει. Ο ΟΦΗ καλείται να μπει από το 1ο λεπτό με επιθετική διάθεση και δεν έχει να κάνει μόνο με το πως θα εμφανιστεί μπροστά, στον επιθετικό τομέα δηλαδή, αλλά τι συμπεριφορά θα έχουν οι ποδοσφαιριστές του.

Οσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, ηρεμία, σωστές μεταβιβάσεις και σωστή λειτουργία του αμυντικού τρανζίσιον είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη... συνταγή νίκης. Πέρυσι στο "Γεντί Κουλέ" στη σπουδαία νίκη με 3-2 επί του ίδιου αντιπάλου, ο ΟΦΗ δεν τα είχε σε μεγάλο βαθμό, αλλά πήρε το τρίποντο. Θα θυμάστε κάποια αμυντικά λάθη που λίγο έλειψε να κοστίσουν, θα θυμάστε επίσης πως το παιχνίδι έγινε... ροντέο στα τελευταία του λεπτά και οι τακτικές πήγαν στην άκρη.

Σωστή διαχείριση και υπομονή

Την Κυριακή άπαντες πρέπει να είναι πιστοί στο πλάνο και όλοι οι ποδοσφαιριστές να καλύψουν και τις απουσίες. Δεδομένα ο Όμιλος θα κατέβει με σημαντικά κενά, αλλά τα ίδια κενά είχε και στο Περιστέρι και στο πρώτο ημίωρο ήταν μακράν καλύτερος του Ατρόμητου.

Το θέμα είναι η σωστή διαχείριση: του χρόνου, της ροής του αγώνα, του σκορ. Ο ΟΦΗ εκεί πρέπει να επικεντρωθεί με την ορμή που θα του δώσει το γεμάτο γήπεδο. Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας η ομάδα του Νιόπλια θα παίξει με... 12 παίκτες, αφού το "Γεντί Κουλέ" θα θυμίζει μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Ένα "καμίνι" γήπεδο και με την εξέδρα να κοχλάζει θα δώσει τεράστιο αβαντάζ στους ποδοσφαιριστές του Ομίλου και θα τους σπρώξει για τη νίκη.

Ούτε ο Φωτιάς ούτε ο Παναθηναϊκός θα μπορέσουν να ανακόψουν τη φόρα του ΟΦΗ αρκεί να βρει τον ρυθμό του και αρκεί να μπει από την αρχή στις συνθήκες της αναμέτρησης. Και όπως είπαμε στην αρχή του κειμένου, οι παίκτες πρέπει να έχουν το μαχαίρι στα δόντια, να γυαλίζει το μάτι τους, να είναι συγκεντρωμένοι από το 1ο έως το τελευταίο λεπτό. Σε αυτά τα παιχνίδια ο ίδιος ορίζεις τη μοίρα σου.

Τα εξτρέμ φέρνουν «πονοκέφαλο»

Οσον αφορά στα της ενδεκάδας, η απουσία του Τσιλιανίδη φέρνει για ακόμη ένα παιχνίδι «πονοκέφαλο» στον Νίκο Νιόπλια αναφορικά με την κατάρτιση της ενδεκάδας.

Το ένα σενάριο είναι να δούμε ξανά Μπουζούκη-Νέιρα στα δύο «φτερά», το άλλο είναι να δούμε τον Λάρσον ως δεξί χαφ, που σημαίνει ότι θα παίξει δεξί μπακ ο Μαρινάκης. Αν τελικά παίξει ξανά ο Μπουζούκης τότε ο Λάρσον θα αγωνιστεί, όπως και με τον Ατρόμητο, στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεδομένη είναι η χρησιμοποίηση του Βούρου από την αρχή με πιθανότερο παρτενέρ του τον Γιαννούλη και τον Μπαλογιάννη αριστερό μπακ.

Η πιθανή ενδεκάδα του ΟΦΗ: Στίβενς, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Τοράλ, Νέιρα, Λάρσον, Ντίκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νιόπλιας: «Ετσι θα κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό»

Μεγιάδο: «Θέλουμε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας»

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Ένα παιχνίδι... των άκρων


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.