Η συμφωνία που διόρθωσε το λάθος

SMS

Η συμφωνία με τη NOVA και τα κέρδη αυτής είναι η αποκατάσταση της ιστορίας του ΟΦΗ.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο ΟΦΗ πανηγύριζε που ήταν από τις πρώτες ομάδες που είχαν κλείσει το θέμα των τηλεοπτικών και είχε εξασφαλίσει deal με τη NOVA. Bέβαια, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έφερνε τα τρομερά λεφτά στα ταμεία ούτε καν αυτά βάσει του μεγέθους της ομάδας, ελάχιστους απασχολούσε. Είχε γίνει «σημαία» η γρήγορη συμφωνία.

Η έλευση του Μιχάλη Μπούση και τα νέα δεδομένα στον ΟΦΗ επανέφεραν στο «κάδρο» το συγκεκριμένο ζήτημα. Από πέρυσι ο Μιχάλης Μπούσης προσπαθούσε να κλείσει για εφέτος μία καλή τηλεοπτική συμφωνία με οικονομικούς όρους αντάξιους της ιστορίας του ΟΦΗ. Και φάνηκε από πέρυσι ιδιαίτερα «σκληρός» διαπραγματευτής και διατεθειμένος να το πάει... στα άκρα για να κλείσει ένα καλό deal.

Αυτή είναι η συμφωνία του ΟΦΗ με τη NOVA

Οι εφετινές του δηλώσεις, στο περιθώριο της παρουσίασης του Σίμου, αλλά και το γεγονός ότι φτάσαμε 27 Αυγούστου για να οριστικοποιηθεί η τηλεοπτική «στέγη» για τα εντός έδρας παιχνίδια ήταν μία κίνηση τακτικής από πλευράς κρητικής ομάδας. Κάποιοι μπορεί να το χαρακτηρίσουν ρίσκο, αλλά σίγουρα ο Μιχάλης Μπούσης, ο οποίος κατά την παραμονή του στην Αθήνα ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο ζήτημα, έπαιξε και κέρδισε. Σαν μία παρτίδα πόκερ, όπου ο ΟΦΗ τα «σήκωσε» όλα.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας που αποκάλυψε το Capitano.gr ήταν οι καλύτεροι δυνατοί. Ναι, δεν είναι τα λεφτά που θα έπαιρνε από την ΕΡΤ αν ίσχυαν τα ποσά που έταξε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και τα σχεδόν 2 εκατομμύρια για κάθε χρόνο (του διετούς) συμβολαίου δεν τα λες και λίγα. Είναι χρήματα που διεκδίκησε και δικαίως πήρε η κρητική ομάδα γιατί μπορεί να τα «φέρει», όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Το deal διόρθωσε το περσινό λάθος και επανέφερε τον ΟΦΗ στη θέση που αξίζει στο «χρηματιστήριο» του ποδοσφαίρου. Δεν είναι πια το «ψιλικατζίδικο», όπως είχε πει κι ο Μπούσης, αλλά ένας οργανισμός με δυναμική, κόσμο, πλάνο και οικονομική δύναμη. Η διαπραγμάτευση κράτησε πολύ, αλλά ο ΟΦΗ βγαίνει από αυτή νικητής. Ένα από τα σίριαλ που εκκρεμούσαν, ολοκληρώθηκε. Τώρα επιστρέφουμε στο μεταγραφικό. Στο σίριαλ με τα στόπερ. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Μένει να δούμε τι deal θα γίνει εκεί. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η συμφωνία του ΟΦΗ με τη NOVA

Επίσημο τέλος με Οικονόμου

«Σύννεφα» για Σαλίμι

Οι αντιδράσεις για NOVA και η «πολυτέλεια» του ΟΦΗ στα τηλεοπτικά

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.