Η συνταγή του Βόλου, η προετοιμασία του Νιόπλια και οι «παγίδες»

ΟΦΗ

​Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ιωνικό σε ένα ματς φαινομενικά εύκολο και συνάμα επικίνδυνο.

Ατρόμητος, Βόλος. Δύο παιχνίδια, δύο νίκες, τέσσερα γκολ συνολικά, εξαιρετική παραγωγική συγκομιδή. Ο ΟΦΗ πέτυχε δύο back to back τρίποντα γιατί φρόντισε εξ αρχής να ορίσει τους δικούς του κανόνες στο χορτάρι και γιατί -κυρίως- βρήκε απέναντί του δύο ομάδες που δεν κατέβηκαν για να παίξουν κατενάτσιο.

Την Κυριακή επόμενος αντίπαλος, ο Ιωνικός. Διαφορετικό παιχνίδι από τα άλλα γιατί οι συνθήκες θα αλλάξουν. Η ομάδα της Νίκαιας θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο για να παίξει στην έδρα του ΟΦΗ με σκοπό να του... χαλάσει το παιχνίδι και το μυαλό. Οι «κυανόλευκοι» είδαν τι... έπαθαν Ατρόμητος και Βόλος στα προηγούμενα παιχνίδια και θα παραταχθούν στο «Γεντί Κουλέ» όχι για να δημιουργήσουν, αλλά για να... καταστρέψουν. Ο Ιωνικός εξάλλου δεν φημίζεται για την ποιότητά του -δεν συγκρίνεται, για παράδειγμα, με τον Βόλο σε μονάδες και ποιότητα- οπότε εξ αρχής δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΟΦΗ. Κι επειδή ο ΟΦΗ είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος, ο Ιωνικός του βάζει μία έξτρα πρόκληση.

Αυτό το γνωρίζει καλά ο Νίκος Νιόπλιας εξ ου τα... ιδιαίτερα μαθήματα στις προπονήσεις στο ΒΑΚ. Ο 58χρονος προπονητής της κρητικής ομάδας προετοιμάζει την ομάδα του απέναντι σε κλειστή άμυνα και εδώ ακριβώς είναι το «κλειδί» της κυριακάτικης αναμέτρησης. Η υπομονή στο παιχνίδι του ΟΦΗ και η εκμετάλλευση κάθε δυνατής προϋπόθεσης για απειλή στην αντίπαλη εστία.

Ο ΟΦΗ θα είναι το αφεντικό στο ματς της Κυριακής και έτσι θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό και έτσι θα αντιμετωπίσει ο Ιωνικός τον ΟΦΗ. Από τη μία πλευρά μία ομάδα που θα προσπαθήσει να κλείσει τους διαδρόμους και να βραχυκυκλώσει τον αντίπαλο βάζοντάς του «παγίδες» (Ιωνικός) από την άλλη μία ομάδα που θα μπει με ορμή και διάθεση να χτυπήσει με γρήγορο ποδόσφαιρο και επιθετικό προσανατολισμό (ΟΦΗ).

Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που χρειάζονται υπομονή. Το δεδομένο είναι ότι ο ΟΦΗ θα είναι ο ρυθμιστής και αυτός που θα ορίσει τις συνθήκες του αγώνα, αλλά από την άλλη οι αντίπαλοί του πλέον βλέπουν την κατακόρυφη αγωνιστική του άνοδο και παρατάσσονται στο χορτάρι περισσότερο... υποψιασμένoι και προσεκτικοί. Το ίδιο θα κάνουν και οι Νικαιώτες. Το παιχνίδι, όμως, παραμένει στο χέρι του ΟΦΗ. Στα πόδια των παικτών του, για να το θέσουμε καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ - Ιωνικός: Σίμιτς, Καλέ και... Νιόπλιας

Tο «trust the process» του Νιόπλια

Έτσι μεταμορφώθηκε: Τακτικά άψογος, επιθετικά παραγωγικός

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.