Το «trust the process» του Νιόπλια

Απόψεις

Ο ΟΦΗ γίνεται η ομάδα που περίμενε ο Νιόπλιας και προϊδέασε τον κόσμο

Από την 1η αγωνιστική, εκείνο τον Σεπτέμβριο στο «Βικελίδης», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον 0-0 απέναντ στον Άρη, σε ένα πρώτο δείγμα του ΟΦΗ της νέας χρονιάς, ο Νίκος Νιόπλιας είχε βάλει σε «λούπα» την «κασέτα» να παίζει: «Θα γίνουμε καλύτεροι, όταν επιστρέψουν οι τραυματίες θα είμαστε καλύτερη ομάδα». Μία επαναλαμβανόμενη φράση από τον τεχνικό του ΟΦΗ μετά από κάθε παιχνίδι της ομάδας. Μία υπόσχεση και συνάμα μία σιγουριά. Αν δεν ξέρει αυτός την ομάδα του, ποιος άλλος την ξέρει;

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 0-0. ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-0. Βόλος-ΟΦΗ 0-2. Τα τρία παιχνίδια που άλλαξαν τα δεδομένα και άρχισαν την ανοδική πορεία του Ομίλου. Τα τρία παιχνίδια που ήρθαν να επιβεβαιώσουν την επαναλαμβανόμενη ατάκα του Νιόπλια: «θα γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, έγινε καλύτερη ομάδα. Έγινε η ομάδα που θέλει να βλέπει ο κόσμος και αυτή που θα αποτινάξει την αναθεματισμένη περσινή χρονιά που άφησε κάθε τι ψυχολογικό σε κόσμο και οργανισμό. Ο ΟΦΗ έγινε καλύτερη ομάδα όχι μόνο λόγω των επιστροφών -ο Τοράλ είναι η σημαντικότερη εξ αυτών- αλλά γιατί άρχισε να βγάζει στο γήπεδο τη δουλειά που γίνεται στο ΒΑΚ και να παίρνει αυτοπεποίθηση.

Ο ΟΦΗ ήταν καλός με την ΑΕΚ, ήταν καλός με τον ΠΑΟΚ τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών, ήταν καλός (ή έστω υποφερτός) σε όλα τα παιχνίδια του. Ακόμα και με τη Λαμία, που μπροστά ήταν ανούσιος και ακίνδυνος, πίσω δεν αισθάνθηκε καμία απειλή. Από το υποφερτός και καλός πήγε στο επόμενο στάδιο, της κανονικότητας: χορταστικός, επιθετικός, δημιουργικός, ορεξάτος, σταθερός, έμπλεος αυτοπεποίθησης.

«Στόχος είναι να παρουσιάσουμε έναν κυρίαρχο ΟΦΗ. Όταν θα επιστρέψουν κι οι τραυματίες, θα υπάρχει η βάση για να πάμε ακόμα καλύτερα», έλεγε ο Νιόπλιας μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου. Κρατήστε τη λέξη «κυρίαρχος», αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του ΟΦΗ της αρχής της σεζόν με τον ΟΦΗ του Πανθεσσαλικού.

Το κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ουχί το αμυντικό του μηδενός. Ο ΟΦΗ πλέον αποκτά ισορροπία. Μέσα από τις καλές εμφανίσεις, τις νίκες, την αυτοπεποίθηση. Trust the process όπως είναι το μότο στον ΟΦΗ. Ή όπως είπε και ο Νιόπλιας, στα ελληνικά, την Κυριακή: «Εμείς από τους δικούς μας φιλάθλους θέλουμε να μας πιστεύουν, κι αν δεν παίξουμε καλά μπορούν να διαμαρτυρηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδικο έχει ο Νιόπλιας;

Έτσι μεταμορφώθηκε: Τακτικά άψογος, επιθετικά παραγωγικός

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.