Ηλίας Κουτσουπιάς: Η μεγάλη ανατροπή και το deal των 4 εκ. ευρώ!

SMS

Όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του 20χρονου χαφ στην... πλούσια Τερνάνα και πως τον ''έκλεψε'' από την Κάλιαρι

Είναι ένα παιδί που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία του ΟΦΗ, αγωνίστηκε στον Πλατανιά, έφυγε σε ηλικία 16 ετών στην Ιταλία ενώ ήδη έχει αγωνιστεί σε Βίρτους Εντέλα και Μπολόνια.

Στα 20 του χρόνια, ο Ηλίας Κουτσουπιάς θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα που αξίζει να επενδύσουν οι ομάδες της γειτονικής χώρας, ενώ έπειτα ένα ιδιαίτερα ''ήσυχο'' μεταγραφικά καλοκαίρι, το όνομα του ''ακούστηκε'' ιδιαίτερα στην Ιταλία, τελικά κατέληξε στην πλούσια Τερνάνα.

Ο Ηλίας έπαιξε πέρυσι 22 παιχνίδια με την Βίρτους στην Serie B σε μια προβληματική χρονιά στην οποία η Εντέλα υποβιβάστηκε και έτσι ο πρωτότοκος γιος του Γιώργου Κουτσουπιά είχε πάρει την απόφαση του να φύγει από την ομάδα. Δεν ήταν λίγες οι ομάδες από την Serie A που τον παρακολουθούσαν, άλλωστε έχει μπει στο μπλοκάκι των κορυφαίων τα τελευταία χρόνια. Θυμίζω ότι έκανε προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα της Μπολόνια ενώ είχε επαφή και με τον Μιχαϊλοβιτς στους ''ροσομπλου'', είχε αναφερθεί σε αυτό σε συνέντευξη του στο Livetalks.

Από την... Κάλιαρι στην Τερνάνα

Ο 20χρονος χαφ, από την εποχή που αγωνίζονταν στην Primavera, είχε σαν προτεραιότητα να έχει συμμετοχές, να αισθάνεται ενεργός σε ένα ρόστερ. Έτσι, έψαχνε μια ομάδα κυρίως που θα μπορούσε να υποστηρίξει τα ''θέλω'' του και έπειτα αν θα είναι σε Καμπιονάτο ή σε Serie B. Αρχές καλοκαιριού, και ενώ ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Βίρτους, δεν είναι λίγες οι ομάδες της Serie A που επιθυμούν να επενδύσουν στον Ηλία, με την ομάδα της Κάλιαρι να δείχνει πιο ''ζεστή''.

Ο Κουτσουπιάς τα είχε βρει σε όλα με την ομάδα της Σαρδηνίας, ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι Βίρτους και Κάλιαρι θα συμφωνήσουν, με τα δημοσιεύματα τις τελευταίες εβδομάδες να μιλούν για συμφωνία. Όμως, το deal χάλασε και κάποια στιγμή εμφανίστηκε στο κάδρο η ομάδα της Τερνάνα. Έτσι, ο Κουτσουπιάς μετακομίζει από τον Βορρά της Ιταλίας στο Τέρνι, εκεί στα κεντρικά της γειτονικής χώρας. Θα αγωνίζεται σε μια ομάδα που την περσινή σεζόν έκανε... πλάκα στην Γ' κατηγορία, ξεκίνησε άσχημα στην Serie B' όμως όπως γράφουν οι Ιταλοί, οι πιθανότητες σε 2-3 χρόνια να αγωνίζεται στο Καμπιονάτο, δεν είναι λίγες.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο παίκτης ουσιαστικά ανήκει στην Τερνάνα, καθώς ο ζάμπλουτος πρόεδρος Στέφανο Μπαντέκι - πέρα από την απόκτηση έμπειρων παικτών - προχώρησε και στην απόκτηση του πρώην παίκτη του Πλατανιά.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι αρχικά γίνονταν λόγος για δανεισμό από την Βίρτους Εντέλα, πρακτικά αυτό δεν ισχύει καθώς το deal έκλεισε περίπου στα 4 εκ. ευρώ ανάμεσα σε Βίρτους και Τερνάνα, απλώς η... εξόφληση στην Βίρτους θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι.

Κάπως έτσι, έγινε παίκτης της φιλόδοξης Τερνάνα, ας του ευχηθούμε καλή σεζόν και σύντομα στο Καμπιονάτο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.