«Houston, we have a problem»

Απόψεις

Ο ΟΦΗ βρίσκεται μπροστά στο πρώτο απογοητευτικό αποτέλεσμα της σεζόν. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Αν έπρεπε μία λέξη να αποτυπώσει ό,τι άφησε το 0-0 του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα το βράδυ της Κυριακής αυτή θα ήταν η "ξενέρα". Προφανώς δεν ήρθε η καταστροφή με μία εντός έδρας ισοπαλία, αλλά όταν αυτή έρχεται κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε ούτε βαθμό σε 8 αγώνες στο πρωτάθλημα, τότε... Houston we have a problem.

Δεν είναι το αγωνιστικό κομμάτι το θέμα ούτε η εμφάνιση του ΟΦΗ. Πάνω-κάτω αυτή θα ήταν η εικόνα του αγώνα, άπαντες ήξεραν ότι θα βρουν απέναντί τους μίας ομάδα που επιζητά εναγωνίως βαθμούς και ο μόνος τρόπος που μπορεί να τους πάρει, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η άμυνα. Ο Απόλλων έπαιξε ταμπούρι όπως λέμε στην καθομιλουμένη, όπως έπαιξε και με τον Ολυμπιακό την περασμένη Δευτέρα, όπως παίζει γενικώς στα τελευταία παιχνίδια μήπως και του κάτσει κάποιος βαθμός. Ε, του έκατσε με τον ΟΦΗ.

Το θέμα, λοιπόν, είναι η διαχείριση του συγκεκριμένου αποτελέσματος. Το είπε και ο Νίκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για την απογοήτευση που ακολούθησε του 0-0. Λογικό, αλλά όλα είναι θέμα διαχείρισης.

Ο ΟΦΗ πρέπει να κάτσει και να βγάλει πράγματα από αυτή τη γκέλα -γιατί περί γκέλας πρόκειται- και να χτίσει πάνω σε αυτά. Στα σωστά και στα λάθη, για να εμφανιστεί προετοιμασμένος για τη δύσκολη συνέχεια. Χρόνος και δρόμος υπάρχει, τα περιθώρια δεν έχουν στενέψει, αλλά κάποια στιγμή η κρητική ομάδα πρέπει να μπει σε μία ρότα... πρωταθλητισμού -για τα δικά της δεδομένα- ώστε να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις.

Ολα είναι θέμα ψυχολογίας. Αυτό φάνηκε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ολοι πήραν τα πάνω τους, ξημέρωσε μία διαφορετική μέρα. Το 0-0 με τον Απόλλωνα δεν πρέπει να γκρεμίσει τίποτε από αυτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ψύχραιμη ματιά, το καθαρό μυαλό και η λύση θα βρεθεί. Οπως στην περίφημη ταινία όταν μετά την ιστορική ατάκα "Houston we have a problem", όλοι δούλεψαν πάνω στο πρόβλημα.

Τίποτα δεν είναι χαμένο μέχρι να χαθεί. 

ΥΓ: Ενα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση του ΟΦΗ για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με τα εισιτήρια. Οταν θες τον κόσμο δίπλα σου κάνεις τα πάντα για να τον κρατήσεις και όχι... να τον διώξεις.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.