Ηράκλειο: Μία πόλη... πολλές σπουδαίες διοργανώσεις

Απόψεις

Από το Ελλάδα - Ιταλία στο Παγκρήτιο και τον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ στα ''Δύο Αοράκια'' , μέχρι το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα - το Ηράκλειο βρίσκεται στο κέντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων του 2019

Δεν το συναντάμε συχνά, μια πόλη, που δεν συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες μιας χώρας, να μονοπωλεί Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις. 

Αυτό που συμβαίνει με το Ηράκλειο είναι κάτι το μοναδικό. Όπως και να το ''αναγνώσει'' κανείς, τα τελευταία χρόνια, σε αθλητικό επίπεδο η πόλη βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο. Αν σκεφτεί κανείς ότι στο Ηράκλειο έχουν διεξαχθεί τελικοί Ελλάδας μπάσκετ και διεθνή τουρνουά, τελικοί ποδοσφαίρου, προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, παγκόσμιο ξιφασκίας, παγκόσμιο U19 μπάσκετ, τελικές φάσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και άλλα πολλά.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι λίγοι έχουμε αντιληφθεί το τι έχουμε δει σε παρκέ, χορτάρι αλλά και σε άλλους χώρους τα τελευταία χρόνια. Με αφορμή την επίσκεψη Γραμμένου και την επισημοποίηση του Παγκρητίου ως έδρα της Εθνικής για τα επόμενα 4 χρόνια, ας ρίξουμε μια ματιά τι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά οι κάτοικοι του Ηρακλείου και της Κρήτης, μέσα στο 2019.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ 2019

  • Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ  (Φεβρουάριο / Δύο Αοράκια)
  • Προκριματικά Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ ( Ελλάδα - Γεωργία / Φεβρουάριο / Δύο Αοράκια)
  • Προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος EURO 2O2O (Ιούνιος / Παγκρήτιο)
  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα U19 μπάσκετ (Ιούνιος - Ιούλιος / Δύο Αοράκια)
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κωφών (Παγκρήτιο - Γεντί Κουλέ)
  • 4ο International Crete Tournament (Δύο Αοράκια - Σεπτέμβριος)
  • Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα 2019 (Ηράκλειο - Χανιά)

Στα παραπάνω, προσθέτω το Παγκόσμιο ξιφασκίας όπου θα διεξαχθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη (Δεκέμβριο) καθώς και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αερομοντελισμού (Δύο Αοράκια). Φυσικά, δεν παραβλέπω αθλητικές διοργανώσεις στη γυμναστικά, το RUN GREECE και άλλα αθλητικά - πολιτιστικά γεγονότα που ενδιαφέρουν αρκετούς.

Πλέον, το μεγάλο στοίχημα είναι η άρτια διοργάνωση τους. Το πιο δύσκολο κομμάτι καθώς ούτε οι πόροι είναι άφθονοι αλλά ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό.Οι αρμόδιοι φορείς έχουν μπροστά έναν... Γολγοθά και όλοι εμείς την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δια ζώσης σημαντικές προσωπικότητες του Παγκόσμιου αθλητισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και επίσημα στο Παγκρήτιο η Εθνική!

Στο Ηράκλειο ο αγώνας Ελλάδα-Γεωργία

Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο U19 του 2019

Στα «Δύο Αοράκια» και φέτος ο τελικός κυπέλλου!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.