Ιστορική πρόκριση για Τσιτσιπά!

19:56 | 28/05/2018

Πιο δύσκολα από ό,τι θα περίμενε κανείς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» τον Κάρλος Ταμπερνέρ στο Ρολάντ Γκαρός και πέτυχε την πρώτη του νίκη σε major.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που σημείωσε σήμερα career high ανεβαίνοντας στο Νο.39 του κόσμου, επικράτησε με 7-5, 6-7, 6-4, 6-3 του Ισπανού (No.232) και πέρασε στον δεύτερο γύρο του χωμάτινου Γκράντ Σλάμ.

Ο 19χρονος τενίστας είδε τον αντίπαλό του να ισοφαρίζει σε 1-1 μετά το κλειστό πρώτο σετ, έδειξε το υψηλό του επίπεδο και καθάρισε την πρόκριση.

Ο Στέφανος έχασε το αρχικό προβάδισμά του με μπρέικ στο πρώτο σετ όταν σέρβιρε στο 5-3 για το 1-0, ωστόσο πέτυχε άλλο ένα στο 6-5 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Μετά από σκληρή μάχη στο δεύτερο, οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο Στεφ προηγήθηκε με 4-1, όμως ο Ισπανός έφερε τα πάνω κάτω και ισοφάρισε τα σετ!

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς έκανε ανασύνταξη δυνάμεων, έδειξε χαρακτήρα και δεν έδωσε δικαιώματα στον Ταμπερνέρ.

Στην επόμενη φάση λογικά θα βρει τον Ντόμινικ Τιμ, Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, τον οποίο έχει συναντήσει φέτος τρεις φορές. Στο τελευταίο τους ραντεβού, στο 500άρι της Βαρκελώνης τον είχε νικήσει σε στρέιτ σετς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.