Και η Παναθηναϊκή ντροπή… δεν ντράπηκε!

SMS
16:24 | 29/12/2022

Δεν υπάρχει τσίπα ούτε και Θεός, ή για να ακριβολογούμε υπάρχει μόνο εάν είναι Πράσινος κι αν ανατέλλει στο μαγικό κόσμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Ο ΟΦΗ είχε λοιπόν το θράσος- αν διαβάσουμε περισπούδαστες αναλύσεις και παναθηναϊκά παραμύθια - να βγει στο γήπεδο και να αγωνιστεί κόντρα στον επίδοξο πρωταθλητή. Και όχι μόνον αυτό. Μετά το δώρο του Γκορτζίλα στους πράσινους με την αποβολή του Γιαχού, αντί σαν τα καλά στρατιωτάκια (ακούνητα - αγέλαστα- αμίλητα ) να κατεβάσει τα βρακιά και να αρπάξει τα μπαλάκια, που η πράσινη κερκίδα επιθυμούσε, έβγαλε και γλώσσα! Και τι…μόνο αυτό;

Είχε το απύθμενο θράσος να βάλει και γκολ στη μοναδική επίσκεψη στην εστία και -τι φοβερό!- ζητούσε να το κρατήσει. Να τους κάνει κηδεία πρωτοχρονιάτικα, να τους κάψει το αφήγημα του αήττητου που με τόσο κόπο, τόσο ιδρώτα κι άλλα τόσα ευνοϊκά σφυρίγματα έχτισε. Ξέρετε είναι σκληρό για τους φίλους του ΠΑΟ να βλέπουν τον ΟΦΗ να λυσσομανά κόντρα στην ομάδα τους.Να παίζει για να πάρει αποτέλεσμα με νύχια και με δόντια. Είχανε συνηθίσει αλλοιώς. Να ναι ο ΟΦΗ το καλό γιουσουφάκι στη σχέση τους. Να άνοιγε πόδια και χέρια για να περάσει ο μεγάλος αδελφός. Να μην δικαιούται ούτε τα κουκούτσια ακόμα και τότε που έπαιζε μπαλάρα και που τα τελευταία χρόνια τον έχει κάνει πελάτη του.

Τι ακριβώς θέλανε δηλαδή οι γραφικοί γραφιάδες της Παναθηναϊκής οικογένειας για να μην παίζει « αποκρουστικό» ποδόσφαιρο ο ΟΦΗ; Να πει… περάστε κόσμε, να χειροκροτήσει τον επίδοξο στο σόου που είχε στήσει με συντροφιά τον κόσμο του και να πάει παρακάτω; Ναι δεν έπρεπε να προβάλει αντίσταση, να πει ΟΧΙ, να διεκδικήσει ότι μπορούσε να πάρει, αλλά να κάνει το θήραμα στη ζούγκλα που είχαν στήσει μέσα στο γήπεδο!

Μια ομάδα που έπαιζε τη ζωή της, την ποδοσφαιρική της αξιοπρέπεια και την ιστορία της, όπως κάνει με όλες τις αντιξοότητες κάθε Κυριακή, κατά τα πράσινα παπαγαλάκια, έπρεπε να πάρει ρεπό χθες βράδυ! Αφού κέρδισαν και μάλιστα διά περιπάτου οι αντίπαλοι του ΠΑΟ, ποιος ήταν ο ΟΦΗ που θα έβγαζε γλώσσα και θα έπαιρνε βαθμό ή βαθμούς στην καυτή Λεωφόρο; Και μάλιστα προς μεγάλη γενναιότητα του Γιοβάνοβιτς σε ένα ματς που δεν άξιζε να πάρει το παραμικρό! Και που είναι ευτύχημα πως ο αριστοτεχνικό σ τρόπος που ήταν στημένος ο ΟΦΗ αμυντικά δεν επέτρεψε πεσές και βουτιές μέσα στην περιοχή για να κάνει κι άλλο δώρο ο Γκορτζίλας. Αλλά ήταν ανικανοποίητοι! Όχι δεν τους έφταναν τα 9 λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε. Ήθελαν να είναι σαν να έχουν παιχτεί 9 και να παίζανε άλλα 36… για τόσες γελοιότητες μιλάμε! Ας όψεται η τύχη τους πάντως στην τελευταία φάση.

Ωστόσο όσο κι αν ακούγεται ιερόσυλο αυτό που θα γράψω μου θυμίζει η αντίδραση των Παναθηναϊκών εκείνη που είχαν οι Γερμανοί στη Μάχη της Κρήτης. Ενώ περίμεναν κατά την πτώση τους με τα αλεξίπτωτα να τους ραίνουν με ανθοδέσμες, αντίκρισαν χαχαλόβεργες, σκαλίδες και μαχαίρια. Βλέπετε όταν παίζεις τη ζωή και την αξιοπρέπεια σου… παίζεις με κάθε όπλο σου επιτρέπουν και έχεις. Και στο μάθημα της ιστορίας τα πάντσερ του Αλαφούζου πιάστηκαν αδιάβαστοι… ας πρόσεχαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λεβέντης ο ΟΦΗ στη Λεωφόρο, έχασε τη νίκη στο 97'!

Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο

Νταμπράουσκας: «Είμαι περήφανος»

Στο Ηράκλειο για να δοκιμαστεί στον ΟΦΗ ο Βαλεντίν Ζέκχοφ

Απίστευτο: Ο Νταμπράουσκας ρωτήθηκε γιατί ο ΟΦΗ ήταν... αποκρουστικός

Συγκλόνισε ο Τσιλιανίδης: «Δεν τα παρατάω, δεν φοβάμαι κανέναν!»

Περήφανος και ο Μπούσης για το αποτέλεσμα: «Δείξαμε μεγάλη καρδιά»

Αυτός ήταν ΟΦΗ: Ψυχή, ηρωισμός και άριστη τακτική!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.