Και ξαφνικά... ένα «do or die» ματς

SMS

Το «πρέπει» για το τρίποντο του ΟΦΗ και το ελεγχόμενο ροτέισον του Σίμου

Το ματς με τον Άρη αυτό το Σάββατο στο «Γεντί Κουλέ» είναι ακόμη ένα στον μίνι μαραθώνιο των πλέι οφ. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι, ένα κανονικό ματς. Φαίνεται, όμως, ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για ένα παιχνίδι όπου μπαίνει στον ΟΦΗ η επιβολή της νίκης γιατί ο ίδιος τη δημιούργησε.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σίμου ότι ο ρεαλιστικός στόχος της κρητικής ομάδας είναι η 5η θέση φέρνει τον Όμιλο σε μία συνθήκη του «πρέπει» ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα. Η κατάσταση του Άρη μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το «πρέπει». Κακά τα ψέματα, ο ΟΦΗ μπαίνει σε ένα... τρυπάκι για ένα παιχνίδι που ναι μεν η νίκη θα του δώσει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους «κίτρινους», αλλά δεν φέρνει την καταστροφή σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Υπάρχει, όμως, αυτή η πορεία του Άρη στους τελευταίους αγώνες λόγω της όλης κατάστασης που ταλαιπωρεί το σύλλογο της Θεσσαλονίκης, η οποία φέρνει τον ΟΦΗ σε θέση ισχύος. Και πρέπει να το αποδείξει στο χορτάρι αυτό. Και εδώ ακριβώς γεννάται το εύλογο ερώτημα: ο κόουτς του Ομίλου θα πάει σε μεγάλο ροτέισον σε αυτό το παιχνίδι ή θα είναι πιο ελεγχόμενο;

Να λοιπόν που η αναμέτρηση του Σαββάτου αποκτά ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα με αυξημένες απαιτήσεις που δημιούργησε τόσο ο ΟΦΗ όσο και η αγωνιστική κατάσταση του αντιπάλου. Η κρητική ομάδα έχει βρει τα πατήματά της στα τελευταία παιχνίδια, αν εξαιρέσουμε το πρώτο μέρος κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε έναν Άρη που μετά τον χαμένο ημιτελικό τον πήρε η κάτω βόλτα. Και με δεδομένο ότι ο ΟΦΗ κυνηγά τον στόχο της 5ης θέσης κάπου εδώ κολλάει το «do or die παιχνίδι».

Αυτό δεν είναι κακό γιατί το κίνητρο δημιουργεί διαφορετικά δεδομένα σε ένα παιχνίδι και ο ΟΦΗ έχει μπροστά του την ευκαιρία για ένα τρίποντο που θα τον ανεβάσει ψυχολογικά και θα αποτελέσει κάτι σαν ανταμοιβή για την εικόνα των τελευταίων αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπήκαν στα βαθιά και… κολύμπησαν

Έτοιμος ενόψει Άρη ο Σεμέντο

Βαφέας, το κέρδος των πλέι οφ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.