Καλιά πονά στο... ενενηνταεπτά!

08:25 | 04/09/2023

Το «Γεντί Κουλέ» που γίνεται φρούριο κι ο Νταμπράουσκας που «κλείδωσε» τον Λουτσέσκου. Γράφει ο Δ. Καρυωτάκης.

Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Μπορεί να ζήσεις δυο μαγικά βράδια στο Γεντί Κουλέ μέσα σε 15 μέρες; Μπορεί αυτό το γήπεδο- στοιχειό να μετατραπεί σε λιγότερο από ένα μήνα στην έδρα- φρούριο και να σου προσφέρει δυο buzzer beater νίκες και μάλιστα με ομάδες που περνούσαν σαν τρένο από το Ηράκλειο; Μπορεί το ασχημόπαπο της Τρίπολης να γίνεται η ομάδα- κόμπρα που όλοι θέλουμε να βλέπουμε στο Ηράκλειο;

Όλα αυτά συνέβησαν κι όχι τυχαία θα λέγαμε γιατί πραγματικά ο Νταμπράουσκας ήταν ο προπονητής που θέλουμε να έχουμε και που και ο ίδιος έκανε τις αρχικές αλλαγές που έπρεπε και κυρίως διάβασε σωστά το χθεσινό παιχνίδι.

Αφησε τον ΠΑΟΚ να έχει μια φλύαρη υπέροχη, να μην κάνει φάσεις και να χτυπήσει στο τέλος όπως έκανε και με τον Αρη. Είχε σε μεγάλη μέρα τον Μιγκέλ Μεγιάδο που αποδεικνύεται βαρόμετρο στον φετινό ΟΦΗ καθώς ήταν κορυφαίος και στην πρεμιέρα με τον Αρη. Δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, δείχνει να έχει βοηθηθεί και από την παρουσία του Γκαγιέγος και γενικά δείχνει να κάνει το πιο μεστό ξεκίνημα του στην Κρητική ομάδα.

Από που να ξεκινήσουμε κι από που να σταματήσουμε για το ομιλήτικο μεγαλείο; Για την γρανιτένια άμυνα και τον κορυφαίο στη γραμμή Πασαλίδη, για τον Χριστογεώργο που δείχνει να κερδίζει με το καλημέρα τη φανέλα του Μανδά, για το πετυχημένο τρικ του Ντάμπρα με τον Ριέρα και κυρίως με τις αλλαγές που βοήθησαν όλοι μα όλοι και δεν είναι τυχαίο πως από αυτούς προήλθε το γκολ της νίκης!

Δείγμα γραφής αξιοσημείωτο πως ο ΟΦΗ έχει λύσεις, δεν είναι του πεταματού λόγω της κακής εμφάνισης στην Τρίπολη κι αν έλθουν και οι παίκτες που περιμένουμε τότε η χρονιά διαγράφεται λαμπρή! Κι επίσης, συνοψίζοντας για το ματς, ο ΟΦΗ έκανε καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τον Αρη, ήταν πιο έξυπνος και πιο ορθολογιστής, δεν κινδύνεψε κατ' ουσίαν ποτέ και η άμυνα του που ήταν ο αδύναμος κρίκος στα δυο πρώτα ματς ήταν αυτή που του έδωσε τη νίκη.

Ο ΟΦΗ στις τρεις αυτές αγωνιστικές πέτυχε το ακατόρθωτο: δυο νίκες κόντρα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης (δεν ξέρω πόσα χρόνια θα πρέπει να πάμε πίσω για να το συναντήσουμε), χτίζει ξανά την έδρα του, μείναμε και για πρώτη φορά στο μηδέν στην άμυνα, αγκαλιάζεται από τον κόσμο του που γίνεται κανονικός «παίκτης» της ομάδας και βέβαια όλα δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους!

Τώρα έρχεται η διακοπή με τον ΟΦΗ να έχει έξι βαθμούς, να έχει πάρει νίκες ψυχολογίας και κυρίως να γίνεται ξανά το Γεντί Κουλέ η έδρα που όλοι περιμέναμε να ξαναδούμε. Αν μόνο σκεφτούμε πως πέρσι δυο νίκες είχαμε χειμώνα καιρό στο β’ γύρο, τότε η ομάδα είναι μέσα στο πλάνο ή μάλλον το έχει υπερκαλύψει.

Η διακοπή θα πει κάποιος πως δεν βοηθά μια ομάδα που νικάει, αλλά περιμένουμε παίκτες, καλό είναι να διορθωθούν κι εκείνα που εμφανίζονται ως ανορθογραφίες, κι εν τέλει με έξι πόντους σε ένα τέτοιο δύσκολο πρόγραμμα, η αρχή φαντάζει ως μαγική!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λιθουανός τεχνικός που έδειξε πως ξέρει και από ψυχολογία αλλά « κλείδωσε» και τον Λουτσέσκου ενώ αλήθεια είναι πως είχαμε χρόνια να δούμε τόσο άνευρο και χωρίς φρεσκάδα ΠΑΟΚ. Μα για να γίνει μια μεγάλη νίκη δεν πρέπει να είσαι εσύ μόνο καλός (άλλωστε ο σωστά διαβασμένος ΟΦΗ βοήθησε να βγει ο ΠΑΟΚ εκτός παιχνιδιού) αλλά και ο αντίπαλος σου να μην βρεθεί στη μέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0

Δείτε τα highlights του αγώνα

Οι δηλώσεις του Βάλντας Νταμπράουσκας μετά τη μεγάλη νίκη

Οι πανηγυρισμοί στο «Γεντί Κουλέ» στο φινάλε του ματς

Η παθιασμένη ομιλία του Νταμπράουσκας!

Η βαθμολογία της Super League


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.